După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 8 aprilie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Puterea credinței

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
              
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
              
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
                

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
               
             


Pace, 
Mihai Wurmbrand
Puterea credinței


Profetul Iona a adus un mesaj extrem de neplăcut de întunecare și pieire. Orașul Ninive era amenințat cu distrugerea totală. Locuitorii ar fi trebuit să fie foarte supărați pe acest profet. Totuși, s-a întâmplat opusul. Ei au confirmat înțelegerea suferinței celor din jurul lor prin renunțarea la veselie și bunăstare printr-un post negru. Au înțeles sărăcia celorlalți acoperinduse cu saci și stând în cenușă. Au strigat, precum indică textul, “cu putere” către Dumnezeu. De ce? Pentru că ni se spune: "l-au crezut pe Dumnezeu". Pentru că au crezut că Dumnezeu a acționat cu mare urgență pentru a-i salva! Biblia îl descrie pe Moise, când se afla în Egipt, făcând anumite fapte miraculoase. Conducătorii Egiptului acelor timpuri, vrăjitorii din jurul faraonului, nu erau nici un pic impresionați. Și ei puteau să producă astfel de manifestări magice. Dar când miracolele urgiilor aduse de Dumnezeu asupra Egiptului au crescut, vrăjitorii i-au zis lui faraon: "Aici este degetul lui Dumnezeu!" (Exodul 8:19) Noi oamenii putem să nu fim siguri și să polemizăm despre una sau alta, dar este cert că: “nu noi am creat universul!” În Cartea lui Iov, Elihu îi spune lui Iov, "Daca (Dumnezeu) nu S-ar gândi decât la El, dacă Și-ar lua înapoi duhul și suflarea, tot ce este carne ar pieri deodată, și omul s-ar întoarce în țărână". Confruntat cu bezna și pieirea, și cel mai îndârjit ateu începe să se roage. Gândind astfel, devine ușor, "să-L crezi pe Dumnezeu". Când citim sau auzim știrile zilnice putem simți câtă ură ne înconjoară. Suntem sortiți pierzaniei dacă credem mai degrabă politicilor și doctrinelor de ură ale oamenilor, decât în Dumnezeu.

 Suntem condamnați pentru că suntem mai interesați de liniștea și bunăstarea noastră decât să ne învățăm copii, tineretul, despre frații noștri întru credință care suferă persecuții în multe alte părți ale lumii. Tinerii noștri nu cunosc aproape nimic despre cum este în țările unde credința în Dumnezeu este interzisă. Am fost invitat să predic într-o biserică. Pastorul, care știa că am suferit de-a lungul a 14 ani în închisorile comuniste, m-a prezentat spunând, “Nu putem să-l înțelegem pe pastorul Wurmbrand. N-am flămânzit o zi în viața mea, cum aș putea să înțeleg când el descrie cum primea o singură felie de pâine pe săptămână când se afla singur în carcera din închisoarea comunistă? Eu nu cunosc ce înseamnă suferința”. Atunci eu, nepoliticos, m-am ridicat și am întrebat:” cum de nu știi ce este foamea? Cum de nu ai postit vreodată? Cum se face că nu te-ai întrebat niciodată ce se întâmplă cu frații de credință din multele țări în care aceștia suferă torturi?” 

Cu o altă ocazie, am fost invitat in America de un episcop lutheran care auzise povestea suferințelor mele din România comunistă. Episcopul mi-a spus: "Vrem să-i ajutăm pe creștinii persecutați, să le trimitem biblii și cărți creștine și să ajutăm financiar familiile celor care au rude în închisoare și cred că putem da 50.000 dolari din fondurile noastre din Minneapolis pentru această lucrare." L-am întrebat: "Când crezi că putem începe?" La momentul acela, 50.000 dolari era mult peste ce visasem! Episcopul mi-a răspuns: "Voi sunteți refugiați și nu înțelegeți cum funcționează un buget. Nu am acești 50.000. Bugetul este deja făcut pentru anul viitor așa că nu putem aloca această sumă anul viitor pentru credincioșii persecutați. Poate il vom aduce în discuție și aproba peste doi ani și să ți-i vom da peste trei." A fost extrem de sincer și nevinovat și total nepregătit pentru modul nostru de gândire și graba noastă de a-i ajuta pe creștinii persecutați. Până în acest punct discuția a fost foarte prietenoasă. Dar i-am replicat episcopului: "Știu cum poți face să ne dai banii acum." "Putem începe într-o săptămână-două." Vorbeam engleza fluent, doar cu accent. Episcopul luteran a devenit curios și s-a întrebat cum acest om, abia venit dintr-o țară comunistă, România, ar putea avea vreo idee cum să facă rost de 50,000 dolari. I-am spus: "Este foarte ușor. Vom scrie tuturor pastorilor din dioceză să renunțe la 15% din salariu, dar nu de tot. Noi doar împrumutăm de la ei această sumă și peste trei ani când aprobați bugetul, îi plătim înapoi." Episcopul m-a expediat rapid și apoi a trimis o scrisoare tuturor pastorilor lui. El a scris: "Vă rog să nu-l invitați pe pastorul Wurmbrand să predice pentru că este irațional! Este nebun! Iată ce a propus: "vrea să-i împrumutați temporar 15% din salariul vostru pentru trei ani pentru a-i ajuta pe creștinii aflați în suferință în lumea comunistă!" Cei care-l cred pe Dumnezeu, întreabă cu urgență, precum primii creștini, “Fraților, ce să facem? (Faptele Apostolilor 2:37)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.