După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 4 ianuarie 2018

Sergiu Moroianu: „Dreptul la referendum este crucial pentru exprimarea suveranității poporului român”

Sergiu Moroianu, cercetător la Institutul de Matematică din cadrul Academiei Române (IMAR), fost membru USR și soțul deputatei Clotilde Armand, și-a scris de curând pe profilul său de Facebook opinia despre amânarea continuă a referendumului pentru căsătorie cerut de trei milioane de români. Redăm mai jos textul integral al postării sale.

"Dreptul la referendum este crucial pentru exprimarea suveranității poporului român (art. 2 din Constituție). Popoarele libere își exercită plenar acest drept: în Elveția au avut loc 20 de referendumuri naționale în ultimii doi ani, din care unele la inițiativă populară. În întreaga istorie a României nu au existat decât 9 referendumuri, toate la inițiativa guvernului. Unele dintre ele au fost aprobate dar nu au fost niciodată puse în aplicare (reducerea numărului de parlamentari, 2007). Altele au conținut întrebări al căror răspuns era decis dinainte (referendumul ceaușist din 1988 pentru reducerea cheltuielilor de apărare cu 5%) sau nu era compatibil cu Constituția (adoptarea parlamentului unicameral, 2007). Unele referendumuri au fost instrumentate pentru lupta dintre politicieni (suspendările lui Băsescu din 2007 și 2012) în timp ce altele au fost viciate (adoptarea constituției din 2003, unde votarea s-a prelungit două zile pentru a forța atingerea cvorumului). Practic, singurul referendum serios din țara noastră rămâne până azi plebiscitul constituțional din 1864 la inițiativa domnitorului A.I. Cuza prin care s-a consfințit introducerea instituției Senatului.

Democrația noastră va rămâne o formă fără fond atâta timp cât o inițiativă populară legal formulată, constituțională și susținută de un număr uriaș de cetățeni nu se materializează într-un interval rezonabil de timp într-un referendum."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.