marți, 23 ianuarie 2018

Donald Trump, campionul PRO VIAȚĂ. Politicile unui an de mandat care au răsturnat liniile directoare ale administrației Obama

Donald Trump a fost primul președinte american care a participat la „Marșul pentru viață”. Un eveniment care a luat naștere în urmă cu patruzeci și cinci de ani, dar, pe care, niciun chiriaș de la Casa Albă nu l-a onorat cu prezența. Până acum.

În timpul discursului rostit în fața activiștilor americani pro viață Trump a instituit „Ziua sacralității vieții”, reiterându-și opoziția fermă față de avort și atașamentul față de lupta pentru viață.

„Din ce în ce mai mulți americani sunt tot mai mult pro-viață. Sub administrația mea vom apăra întotdeauna dreptul la viață”, a subliniat Trump în discursul rostit vineri, la „Marșul pentru viață”. „Știm că viața însăși este cea mai mare minune. Vedem aceasta în ochii fiecărei proaspete mame care-și strânge la piept cu brațe iubitoare minunatul, inocentul și gloriosul nou-născut. Vreau să mulțumesc fiecăruia din cei prezenți astăzi aici sau pretutindeni în țară, care lucrează cu inimă mare și devotament neobosit pentru a se asigura că părinții primesc sprijinul iubitor de care au nevoie pentru a alege viața”.

Între timp, Departamentul pentru Sănătate și Drepturile Omului (HHS) a răsturnat toate liniile directoare privind avorturile, stabilite în timpul administrației Barack Obama. Asta va ajuta statele americane conservatoare să poată împiedica organizațiile care oferă servicii menite să „faciliteze” avortul.

Potrivit noului regulament instituit de Departamentul pentru Sănătate, „spitalele, universitățile, clinicile și alte entități care primesc finanțare din programele acestui departament, precum Medicare și Medicaid, vor trebui să certifice faptul că respectă aproximativ 25 de legi federale pentru a proteja conștiința și drepturile religioase. Majoritatea acestor legi vizează proceduri medicale precum avortul, sterilizarea și sinuciderea asistată”.  Așadar, o bătălie greu de dus de-acum înainte de rețeaua Planned Parenthood și altele asemenea ei.

Schimbarea adusă de Administrația Trump dă cale liberă statelor care doresc acest lucru să nu mai îndrepte banii alocați pentru planificare famlială de guvernul federal către organizații pro-avort, ci către organizații care nu fac din servicilie de avort o prioritate a activității lor. Practic, Planned Parenthood, cu filiere în toate statele americane, primea în mod obligatoriu prin lege bani de la bugetul federal. Multe din legislativele statelor americane au votat deja să retragă această fianțare oferită Planned Parenthood după scanadalul uriaș în care această organizație s-a dovedit implicată.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.