După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 4 decembrie 2017

Tony Berbece 🔴 Despre botezul adulților

Citeam azi dimineață un articol despre faptul că Răzvan Simion (prietenul Lidiei Buble) ar vrea să se boteze la vârsta maturității. Dacă o va face mă rog ca pocăința lui să fie autentică. Dragilor, dacă veți citi Biblia veți găsi faptul că toți cei care s-au botezat au făcut lucrul acesta la vârsta la care au putut mărturisi cu gura lor credința în Cristos.
Eu nu pot pedepsi un sugar pentru că din inconștiență a dărâmat o vază și a spart-o, nici nu ar știi de ce-l pedepsesc. De asemenea, nu pot pune un copil de câteva luni să fie martor într-un caz la tribunal sau să-i iau mânuța și să semnez eu cu ea un contract important. Atunci cum pot să-l pun să declare credință Cerului și lui Cristos dacă nu e conștient? Eu trebuie ca părinte să îl cresc astfel încât singur să aleagă acest lucru.
Cei ce botează copiii folosesc ca suport botezul casei lui Corneliu și zic că este posibil ca în casa acestuia să fii existat și copii. Este fals, pentru că Isus Cristos și ucenicii nu botezau copii, ci doar îi binecuvântau conform Numeri 6, adulții erau botezați, iar copiii binecuvântați. Deci nu stă în picioare argumentul lor.
Prin termenul “casa” lui Corneliu, Luca, autorul cărții Faptele Apostolilor, se referă la adulții care au ascultat Evanghelia și au priceput-o. Nici prin cap nu-i trecea că vor veni unii peste secole și vor zice că el s-a referit și la copii înconștienți încă de existența lor și nici nu știm dacă existau în casă astfel de copii.

Ioan Gură de Aur, Vasile cel mare și Grigore de Nazians, după ce au studiat Scripturile, au cerut să fie botezați la vârsta maturității, pentru că așa au găsit că este biblic, primul la 24, al doilea la 27 și cel de-al treilea la 30. Ei i-au criticat apoi nu pe cei ce s-au botezat ca adulți, cum spun unii, ci i-au criticat pe cei ce amână botezul până aproape de moarte.
Așadar, botezul adulților nu este nicio răstălmacire, nicio deducție sau o găselință venită după secole de la înălțarea lui Cristos, ci pur adevăr Biblic rostit de Domnul nostru Cristos!
P.S. Mai jos este un verset din Marcu 16:16.
Tony Berbece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.