După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 5 decembrie 2017

Florin Ianovici 🔴 Timp de poveste — Campanie a fundației Viață și Lumină (VIDEO)

,,Copilăria este o poveste plină de povești. Când poveștile mor, copilăria este ucisă.
Prea devreme, prea crud unii copii au fost aruncați în realitatea unei vieți în care nu se aude vocea mamei, nu zbori ca avionul în brațele tatălui, nu ai o căsuță sau un pătuc unde somnul îți aduce vise liniștite. 
Să facem din dimineața de 6 decembrie o poveste plină de căldură, o dimineață în care copilăria zburdă pe ulițele bucuriei.
Să dăm copiilor din Viață și Lumină un ,,Timp de poveste’’. Noi le dăruim dulciuri, cadouri, voi luați-le ghete. 

,,Timp de poveste’’. O campanie a fundație Viață și Lumină.''

De 23 de ani suntem prezenți în stradă, acolo unde mulți copii trăiesc adevărate drame. Pentru ei avem nevoie de 125 ghete.
Copiii din orfelinatul Viață și Lumină au primit prin sprijinul lui Mircea Zamfir, triplu campion mondial la gimnastică aerobică, ghete. Sunt 42 de copii care vor avea o sărbătoare frumoasă pe 6 decembrie. Mulțumim Zamfir Mircea.
Mulți copii din familii sărace nu pot ajunge la școală pentru că nu au resurse: nici pachețel, nici haine, nici încălțăminte. De 2 ani pentru cei 250 de copii din Valea Măcelarului și Bughea de Sus, fundația Viață și Lumină oferă un prănz la școală. Ei au nevoie de ghete.
În Republica Moldova, la Purcari, cei 70 de copii care beneficiază de after school, așteaptă cu emoție bucuriile sărbătorilor de iarnă. Să le dăruim un crămpei de poveste.

Fie pentru copiii din stradă, fie pentru copiii din familii sărace, tu poți fi o mână întinsă pentru ca ei să poată visa din nou cu ochii deschiși. Cei 445 de copii așteaptă sărbătorile. Vrei să le oferim un timp de poveste? Vrei să ajuți? O poți face donând la www.fvl.ro/cum-ma-implic
Puteți obține informații despre activitățile fundației Viața și Lumină accesând site-ul: www.fvl.ro
Florin Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.