luni, 4 septembrie 2017

SUA: Statul Carolina de Sud sistează finanțarea publică pentru avorturi

Citând „cultura puternică și tradiția încetățenită de protejare și apărare a vieții și libertății nenăscutului”, guvernatorului statului Carolina de Sud, Henry McMaster, a ordonat administrației statale să sisteze orice formă de finanțare pentru orice activitate a clinicilor de avorturi, scrie Cultura Vietii.ro.

„O multitudine de agenții, clinici și entități medicale în Carolina de Sud primesc bani din taxe pentru a oferi servicii importante de sănătate și planificare familială fără să efectueze avorturi”, a declarat guvernatorul.
„Banii contribuabililor nu trebuie să ie subsidii directe sau indirecte pentru furnizori de avorturi precum Planned Parenthood.”
Organizația pro-viață Susan B. Anthony List (denumită după o personalitate a mișcării feministe clasice, anti-avort) a salutat decizia.
„Mulțumim guvernatorului McMaster pentru că acționează să se asigure că banii publici finanțează îngrijirea coerentă primară și preventivă pentru femei și familii și nu afaceri de avort precum Planned Parenthood,” a declarat președinta SBA ListMarjorie Dannenfelser.
Circa 12 state au acționat deja pentru sistarea finanțării de la bugetele locale pentru Planned Parenthood, o masivă rețea de clinici de avort care a devenit în ultimii ani centrul unor controverse majore după ce au apărut înregistrări video în care angajați de vârf discută despre efectuarea unor proceduri ilegale precum avortul cu naștere parțială și vânzarea de organe și părți ale copiilor avortați, posibil chiar infanticid.
În aprilie, președintele Donald Trump a semnat un decret care permite fiecărui stat să decidă individual asupra acordării de fonduri publice pentru finanțarea organizațiilor care oferă servicii de avort, anulând astfel o politică anterioară a administrației Obama. (Catholic News Agency, 28 august 2017)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.