miercuri, 20 septembrie 2017

† Organizațiile pro-viață catolice solicită episcopilor să „oprească trădările”. 🔴 Ce se întâmplă, totuși, în Biserica Catolică? 🔴 Clerici de rang înalt precum și reprezentanți ai tuturor ordinelor preoțești catolice se vor reuni pentru o conferință cu sloganul „Să ne luăm Biserica înapoi!”

O coaliție de organizații pro-life catolice, jurnaliști și personalități ale mișcării au remis pe 13 septembrie o declarație publică intitulată „Apel pro-viață la cardinalul O’Malley și toți episcopii de Massachusetts” (A Pro-Life Appeal to Cardinal O’Malley and All Massachusetts Bishops) prin care solicită ierarhilor catolici locali să oprească ceea ce numesc „trădarea” mișcării pentru apărarea vieții.

În documentul din 2004 intitulat „Catolici în viața politică” (Catholics in Political Life), Conferința Episcopilor (echivalentul Sinodului local) din Statele Unite a interzis în mod specific instituțiilor catolice să acorde distincții și platforme de exprimare politicienilor care susțin avortul și legislația favorabilă acestuia. Cu toate acestea, Coaliția citează în Apel nouăsprezece violări în doar ultimii 3 ani ale acestui ordin, din partea prelaților din acest stat.
Printre scandalurile deplânse de semnatarii declarației se numără participarea cardinalului O’Malley, arhiepiscopul de Boston, la ceremonia decernării premiului Profiluri ale Curajului (Profiles in Courage Award) din Chicago care l-a onorat pe fostul președinte Barack Obama, cel mai pro-avort președinte din istoria SUA și a cărui administrație a acționat în instanță ordinul catolic „Micile Surori ale Săracilor” (Little Sisters of the Poor) pentru a le obliga să ofere contraceptive beneficiarelor.
Continuarea pe www.culturavietii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.