sâmbătă, 9 septembrie 2017

Ministru român vizitează Finlanda pentru a discuta cu oficiali finlandezi situaţia copiilor Cameliei Smicală. Statul român i-a asigurat mamei avocat. Pe 19 septembrie oficiali români vor vizita copiii Smicală

Agenţia de presă Agerpres a informat că, în perioada 4-6 septembrie 2017, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, s-a aflat în vizită de lucru în Republica Finlanda. Un comunicat transmis de minister informa:
"Un punct important pe agenda de lucru îl reprezintă cunoașterea și aprofundarea situației copiilor de origine română aflați în evidența organelor de asistența socială finlandeze. Asigurarea respectării drepturilor tuturor cetățenilor români din afara granițelor reprezintă una dintre prioritățile Guvernului României și implicit a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni".
Aceasta reprezintă o nouă speranţă pentru copiii Cameliei Smicală Jalaskoski, Mihai și Maria, care au fost preluați de către autoritățile finlandeze în urmă cu doi ani. Copiii au dublă cetățenie — română și finlandeză. Mama acestora a cerut în mai multe rânduri susținerea autorităților române, pentru ca fiul și fiica ei să revină în custodia sa.
Continuarea pe www.stiripentruviata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.