După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 19 septembrie 2017

† ☪ Fostul musulman, devenit apologet creștin, Nabeel Qureshi, a murit, la 34 de ani, după ce s-a luptat un an cu cancerul de stomac...

Omul care l-a condus pe Nabeel lui Hristos, David Wood, a anunțat moartea acestuia pe Twitter spunând: "Fratele meu iubit Nabeel, odihnește-te în pace și bucură-te alături de Domnul Isus Cristos".
Qureshi s-a născut și a crescut în Statele Unite, într-o familie de pakistanezi musulmani devotați.
"Cele mai timpurii amintiri sunt cu mama mea care mă așeza în fiecare zi lângă ea, îmi acoperea capul și îmi arăta cum să recit Coranul. Am terminat Coranul când aveam cinci ani", Qureshi explicat într-un videoclip despre călătoria lui către Hristos.
El a învățat, de asemenea, cum să-și apere doctrinele credinței sale musulmane și, adesea, îprovoca pe necredincioși la dezbateri, în timpul școlii.
Qureshi și-a găsit nașul când a început să studieze la Old Dominion University din Virginia și s-a întâlnit cu David Wood. El i-a contestat credința creștină a lui Wood când l-a văzut citind Biblia de unul singur. Astfel a început o perioadă de doi ani și jumătate în care cei doi s-au provocat reciproc cu privire la doctrinele credințelor lor.
În cele din urmă, Qureshi a realizat  argumentele sale despre Islamul s-au făcut praf sub dovezile copleșitoare ale morții, îngropării, învierii și divinității lui Hristos.

"La sfârșitul cercetărilor mele, argumentele pentru și împotriva Islamului erau încă în cumpănă, dar un lucru era foarte clar: erau departe de a se apropia de puterea cu care era dovedit creștinismul", a afirmat Qureshi.

Dar nu numai dovezile fizice l-au convins pe Qureshi. El a avut trei vise profetice despre Hristos, care și-au lăsat amprenta asupra lui cele din urmă.

Qureshi L-a acceptat pe Hristos ca Mântuitor și s-a confruntat apoi cu sarcina dificilă de a-și anunța părinții.
"Când le-am spus părinților, a fost probabil cea mai dureroasă zi din viața mea", a spus Qureshi. "A-L avea pe Hristos în viața mea face să merite fiecare pierdere."
El a continuat să studieze apologetica creștină la Biola University, în timp ce și-a obținut diploma în medicină de la Eastern Virginia Medical School. Mai târziu, a dobândit o diplomă în domeniul religiei de la Duke University și a intrat într-un program de doctorat în studiile Noului Testament la Universitatea Oxford. Qureshi a devenit, de asemenea, un vorbitor al organizației internaționale a lui Ravi Zacharias.
Qureshi a publicat trei cărți, "Căutându-l pe Allah, L-am găsit pe Isus", "Answering Jihad: A Better Way Forward" și "No God but One: Allah or Jesus?".
Nabeel a anunțat oficial că a fost diagnosticat cu cancer în august 2016.
"Acesta este un anunț pe care nu m-am așteptat să-l fac vreodată, dar Dumnezeu, în înțelepciunea Lui infinită și suverană, m-a ales pentru această curățire și mă rog ca El să fie glorificat prin trupul și duhul meu. Familia mea și cu mine am primit vestea că am cancer de stomac în stadiu avansat și prognosticul este destul de sumbru", a spus el într-o postare pe Facebook.
Qureshi a continuat să împărtășească Evanghelia și să-i țină la curent poameni despre tratamentul său prin intermediul videoclipurilor postate pe pagina sa de socializare.
În ultimul videoclip, înainte de moartea sa, a spus că speră că va lăsa în urmă un exemplu de dragoste.
"Când oamenii de gândesc la slujirea mea, îmi doresc să vadă un exemplu de iubire, de pace, de adevăr, de îngrijire față de semeni", a spus el. "Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al iubirii."
Sursa: CBN News Tradus: Alfa Omega TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.