joi, 3 august 2017

Vlad Alexandrescu, senator USR: „Desfășurarea referendumului propus de Coaliția pentru Familie pare compromisă din motive procedurale”

Vlad Alexandrescu, fost ministru al culturii în guvernul Cioloş şi senator de Bucureşti ales pe listele USR, scrie pe pagina sa oficială de Facebook şi pe blogul său că, în ciuda strădaniei parlamentarilor, ar exista vicii de procedură la referendumul propus de Coaliţia pentru Familie şi validat deja de Camera Deputaţilor.
El mai scrie pe blogul său că aceste vicii vor rezulta în invalidarea automată de către Curtea Constituţională a României după ce Senatul se va pronunţa în privinţa Referendumului. Senatorul mai scrie că cea mai bună soluţie din punct de vedere legal ar fi reluarea iniţiativei legislative – inclusiv repetarea procedurii de strângere de semnături.
Redăm câteva extrase din articolul referitor la viciile de procedură ale aprobării referendumului pentru căsătorie din articolul publicat de senatorul USR pe blogul personal.
Doar un expert în regulamentele Parlamentului se poate pronunța asupra corectitudinii și completitudinii argumentelor domnului Vlad Alexandrescu. Însă cine știe că USR este partidul cu cei mai mulţi parlamentari care se opun referendumului pentru căsătorie și că USR a atacat anul acesta la CCR decizia Senatului de a-şi schimba regulamentul de funcţionare nu poate să nu facă o legătură între aceste realități și opinia de mai sus.
De ce nu mai poate continua actuala procedură parlamentară privind propunerea de revizuire a Constituţiei iniţiată de Coaliţia pentru Familie.
Despre Decizia Curţii Constituţionale nr. 431/2017

Continuarea pe www.stiripentruviata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.