După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 27 august 2017

✉ Scrisoare misionară: Liviu şi Amalia Acatrinei, Peru

„....ci să călcați pe urmele celor ce, prin credință și răbdaremoștenesc făgăduințele.... Să nu vă părăsiți, dar, încrederea voastră pe care o așteaptă o mare răsplătire! Căci aveți nevoie de răbdare, ca, după ce ați împlinit voia lui Dumnezeu, să puteți căpăta ce v-a fost făgăduit.” (Evrei 6:12/10:35,36)
 
Dragii noștri,
 
          A trecut destul de mult timp de când nu am mai scris vreun email și poate mulți dintre voi vă întrebați ce mai e de viața noastră: mai suntem în țară, am plecat deja, mai vrem să plecăm în Peru? Prin adunările pe unde mai mergem, frații ne întreabă mereu aceste lucruri, așa că încercăm să răspundem pe scurt acestor întrebări. 

          În timpul acesta de „tăcere” s-au întâmplat multe lucruri în familia noastră, motiv pentru care, data reîntoarcerii în Peru rămâne încă o incertitudine. Aproape ca nu e zi să nu vorbim despre acest lucru între noi, sau să nu ne rugăm pentru aceasta, dar Dumnezeu deocamdată ne ține aici. Nu avem nici o îndoială că ne vom reîntoarce în Peru, pentru că Dumnezeu ne-a promis lucrul acesta încă de anul trecut când am venit în țară. Momentan nu știm perioada, dar știm că se va întâmpla la ceasul hotărât de El.

          Deși nu înțelegem modul lui Dumnezeu de a lucra în viața noastră, privim la promisiunile ce ni le-a făcut, promisiuni care în El sunt DA și AMIN. Ca să intrăm în posesia lor, ni se cere 
credință și răbdare. Nu doar credință, ci și răbdare, ori la acest ultim capitol ne vedem deficitari. Deja avem un an de când suntem în România și vedem că Dumnezeu încă nu și-a împlinit făgăduința reîntoarcerii în Peru. Dar mulțumim Lui pentru că e credincios față de noi și ne încurajează prin Cuvânt, versetele amintite fiind una din cercetările Lui din ultimul timp. Îl avem pe Avraam ca exemplu care, „fiindcă a așteptat cu răbdare, a dobândit făgăduința.” (Evrei 6:15)

          În acestă perioadă de când nu am mai scris, Dumnezeu ne-a trecut prin 
cuptor, ca să ne sfințească și să ne apropie mai mult de El. L-a luat acasă pe tatăl meu (Liviu), cumnatul meu a suferit un accident de muncă și a trebuit să stea la terapie intensivă, motiv pentru care sora mea nu a putut fi la înmormântare, Debi a trecut prin diferite probleme de sănătate, Amalia în ultimele săptămâni a avut două episoade când durerile de oase au revenit extrem de intens, exact ca la început, ajungând iarăși în imposibilitatea de a se mișca, depinzând de cârje (acum se simte mult mai bine), iar mama, de mai bine de o săptămână, e internată în spital cu anemie severă și hemoglobina foarte mică, datorită unor cauze necunoscute încă. Cum în ultimii ani tata a stat la pat datorită bolii lui de plămâni, mama a trebuit să îl îngrijească zilnic și și-a neglijat propria sănătate, problemele ei acumulandu-se în timp și fiind destul de serioase. Acum e programată pentru colonoscopie, dupa ce i-au detectat ulcer, în urma unei endoscopii. Se pare totuși că problemele nu țin de gastro și trebuie transferată pe partea de hematologie. Rugați-vă pentru ea, ca Dumnezeu să îi vindece atât trupul cât și sufletul.

          Pe lângă aceste încercări, Dumnezeu ne-a dat și bucurii, una din ele fiind faptul că i-am putut vedea pe frații mei care sunt plecați din țară. Au venit acasă în concediu și am putut petrece un timp frumos împreună.

          Continuăm să ne implicăm în diferite lucrări în adunare și în zonă, luna aceasta participând în două tabere de copii și adolescenți din diferite sate din județul Iași. Am avut ocazia să le prezentăm Evanghelia și tot odată să vedem 
marea nevoie de lucrători cu copiii în aceste sate. Deși majoritatea sunt din familii de credincioși, am fost surprinși să vedem că nu știu mai nimic despre Dumnezeu, și că părinții lor nu îi iau la adunare din diferite motive. După aceste săptămâni de tabără,Dumnezeu ne-a pus pe inimă povara de a ne ruga pentru satele din județ, ca El să ridice lucrători de școală duminicală care să se ocupe de sufletele acestor copii, adolescenți și tineri. E o mare lipsă de lucratori în adunările de la sate și multe dintre ele sunt pe moarte. 

          Am continuat să vizităm și câteva adunări în diferite părți ale țării, din dorința de a motiva credincioșii la a se implica în lucrarea de misiune, deoarece menirea noastră pe acest pământ e să propovaduim Evanghelia la orice făptură. Numai în măsura în care Biserica lui Hristos își îndeplinește responsabilitatea ei misionară, își justifică existența.
 Dumnezeu să ne ajute pe toți să trăim la înălțimea chemării Lui și să lucrăm la lărgirea împărăției Sale.

          Vă mulțumim că în toată această perioadă ați fost alături de noi în diferite feluri: fie prin rugăciune, fie scriindu-ne un email, sunându-ne sau susținându-ne financiar. O faceți pentru El, de dragul Lui și al oamenilor pierduți și Dumnezeu care este credincios vă va răsplăti osteneala fiecăruia. 

          El să vă umple de plinătatea Duhului Său cel sfânt și să vă dea har și propășire în lucrare și în viața de zi cu zi, căutând să răspândiți în orice loc mireasma cunoștinței Lui.
 

Cu apreciere pentru dragostea ce ne-o purtați,
Liviu, Amalia și copiii

Familia Acatrinei este membră a Bisericii Creştine după Evanghelie, nr. 4 din Iaşi. Au plecat în Peru pe termen lung în anul 2007 şi şi-au început lucrarea în tribul Asheninka, alături de familia Dumitru, tot misionari români. Sunt implicaţi în lucrarea de plantare de biserici a misiunii Segadores şi scopul lor este să ducă Evanghelia celor care nu au avut niciodată posibilitatea să audă despre Dumnezeu.

liviu_aca@yahoo.com
amy11_grace@yahoo.com
Dacă doriţi să susţineţi şi financiar lucrarea familiei Acatrinei în Peru sunt deschise următoarele conturi:

RON RO78BRDE240SV68334902400
USD RO46BRDE240SV75299172400
EUR RO22ERDE240SV87247142400

BRD, Agenţia Dimitrie Mangeron, Şos. Naţională, nr.55, Iaşi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.