După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 4 august 2017

✉ Scrisoare misionară: Daniel și Saroja Olteanu, India. Rugați-vă pentru lucrarea din triburile Adibashi!

Pace,

          În mijlocul tuturor furtunilor avem un Domn al Păcii. El ne dă pacea nu cum ne-o dau oamenii. Pacea noastră este strâns legată de pocăința și credința noastră. Mai multe din verdețurile amare ale pocăinței și mai multă credință în Cel care a murit pentru noi, ne va aduce mai multă pace. Pacea Domnului Isus este o pace a iubirii împărtășite de El și de asemenea, a speranței adevărate a lucrării pe care o va face pentru noi. Credincios este El.
          Astăzi aș vrea să vă împărtășesc despre lucrarea noastră cu triburile Adibashi. Adibashi, înseamnă locuitorii de mai înainte ai țării (localnicii mai vechi). India este o țară de emigranți mai vechi și mai noi. Între triburile adibashi se numără și triburile vorbitoare de limbi Sadri și Santali. Acestea sunt două categorii de triburi cu care ne-am întâlnit mai mult în zona în care suntem implicați.
  1. Începuturi
          La adunarea noastră au venit și persoane aparținând triburilor adibashi. Unii dintre ei locuiesc în orașe, dar majoritatea locuiesc pe plantațiile de ceai. Acolo sunt sate construite de plantatori, pentru lucrători. Ei locuiesc acolo câtă vreme lucrează pe plantație. Plantațiile mai vechi de ceai au fost contruite de către stăpânii englezi ai Indiei. De aceea se văd acolo și clădiri de biserici catolice, luterane sau reformate. Bineînțeles că majoritatea creștinilor adibashi, sunt nominali. Se îmbată, își distrug familiile și sănătatea. Mulți mor în tinerețe. Sunt mulți copii abandonați în grădinile de ceai. Mulți dintre ei sunt clienți ai închisorilor sau zonelor de prostituție. Totuși, din rândul lor, se văd și câteva capodopere ale lui Dumnezeu.
          La început nu prea am vrut să mă implic în lucrarea creștină pe plantațiile de ceai, pentru că m-i s-a părut un drum „bătătorit”, un loc în care alții au vestit Evanghelia. Totuși nu am vrut sa spun nu lui Dumnezeu, care îmi trimitea oameni doritori de a vesti Evanghelia. În grupul nostru de ucenici au intrat Raju Oraon, Andreas Murmu, Paul și Abigail Murmu. Evanghelizarea în satele lor a fost primul pas. Ca vorbitori ai limbii hindi, ei ne-au fost de folos în a vesti Evanghelia în state ale Indiei, vorbitoare de hindi, cum a fi Bihar și Uttar Pradesh.
  1. Barohati
          Rudele lui Raju Oraon (Daniel) locuiesc într-un sat numit Barohati, în zona Ramside, Maynaguri (cam la 20 km de Jalpaiguri). După mai multe vizite în zonă am închiriat o casă lângă strada principală din Barohati (avea numai o cameră). Acolo, chiar și câțiva frați români au stat și ne-au ajutat în lucrare, cum ar fi Dan Babu și alții.
          Pentru că lucrarea nu dădea roadă, ne-am hotărât sa închiriem o altă casă, lângă târgul Panbari. Această zonă însă, era dominată de bengalezi. În Panbari, Raju Oraon s-a căsătorit cu Selina Murmu (sora lui Andreas și a  lui Abigail). Între timp, familia lui Suhan din Barohati l-a primit pe Domnul Isus. Și familia lui Raju s-a hotărât să se mute în Barohati, împreună cu rudele lor. Fiind nevoie de o casă de rugăciune pentru noii creștini, frații din Romania ne-au ajutat să contruim și o casă de rugăciune în Barohati. Adunarea a fost contruită pe plantația de ceai, pe terenul aparținând familiei lui Suhan. Lucrarea principală era însă în plantațiile de ceai din zona Ramside.
  1. Suhan
          Însă Satan nu doarme când Dumnezeu lucrează. El a reușit să se strecoare în familia lui Suhan. Ca rezultat, Suhan s-a reîntors la o viață de beție. Înainte însă, fusese mâna dreaptă a lui Raju, în lucrare. Avusese darul de a cânta cântări creștine și era în stare să îi învețe și pe alții Cuvântul lui Dumnezeu. Acum, numai soția lui Suhan vine la adunare. Strângerile nu se mai fac însă în Barohati, căci Suhan a stricat mărturia. Adunările se țin acum în Ramside.
  1. Danguajar, Raipur și Domohani
          În Danguajar, Dumnezeu a deschis o ușă pentru Evanghelie prin lucrarea cu copiii (Danguajar este cam la 5 km de Jalpaiguri). Copiii veneau în fiecare duminică la adunare, cu mașinile închiriate. Mai multe fete din această regiune s-au botezat și sunt acum foarte active în lucrare. Lucrarea s-a extins mai mult și în Raipur (de unde duminica trecută au fost botezate opt persoane) și Domohani.
  1. Familia lui Pronish
          Familia lui Pronish care făcea lucrare în Haldibari, a devenit de asemenea ținta puterii celui rău. Soția lui, Rozy, s-a hotărât să nu mai locuiască împreună cu Pronish. Săptămâna aceasta, Pronish a vizitat-o pe Rozy la părinții ei în fiecare zi. Totuși nici un progres nu se zărește încă în relația dintre ei. Problemele invocate nu sunt abordate deschis, ci ei așteaptă o „întâlnire de familie       ”,  la care vor participa diferite rude.
  1. Motive de rugăciune
    1. Pentru cele opt persoane care au fost botezate duminica trecută, ca Dumnezeu să-i întărească pe calea Sa.
    2. Pentru Suhan, ca să se reîntoarcă la Domnul Isus și pentru vindecarea relației cu soția lui.
    3. Pentru refacerea relației dintre Pronish și Rozy (ei au și o fetiță numita Ena, care stă acum cu Rozy).
    4. Pentru Abigail Murmu, care este la studii biblice în Kerala.
    5. Pentru Raju Oraon, ca Dumnezeu să-l întărească și să îl facă în continuare roditor pentru slava Sa.
    6. Pentru Joti (fata sorei Dung Dung), care s-a căsătorit cu un necredincios și nu mai vine la adunare.
    7. Pentru salvarea familiei lui Job și Abigail. Ei au o fetiță împreună. Dar Abigail (care a fost în grija noastră), nu a dat o mărturie bună în comunitatea creștină în care au locuit, în Nagaland.
Vă mulțumim că ne susțineți în rugăciune!
 
Daniel

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.