vineri, 4 august 2017

Nicuşor Dan: „Nu cred că sunt mulți hotărâți ca USR să se ducă în zona de progresism care se ocupă de drepturile minorităților sexule. Dacă se duce aici, USR își îngustează baza electorală”

Nicușor Dan va candida din nou pentru funcția de președinte al USR numai dacă partidul va decide să nu se poziționeze la referendumul pe tema familiei. Redăm mai jos, cu sublinierile redacţiei, extrase dintr-un interviu recent acordat ziarul Adevărul.
"Este un referendum la care oamenii [nu – n. red.] sunt chemați să răspundă la întrebarea dacă sunt pro sau contra Coaliției pentru Familie sau dacă respectă pluralitatea de opinii din cadrul USR. Bineînțeles că prin faptul că eu mi-am anunțat reîntoarcerea dacă partidul nu se poziționează, îi poate influența pe unii. Ce e rău este să faci altceva decât ai promis în campanie, când am spus că pe acest subiect nu vom avea poziție. Am spus că vom avea respect și pentru oamenii care sunt pentru referendum, dar și pentru cei care sunt împotrivă. Dezbaterea este despre dacă faci sau nu ceea ce ai promis.
Pentru că pe această idee s-au înscris oameni în USR. Nu ai cum să activezi într-un partid care acționează într-un sens diferit de convingerile tale intime.  În plus, când oamenii ne-au votat, au făcut-o pentru ceea am promis. Eu am un unchi care a strâns peste 400 de semnături pentru noi. S-a dus prin vecini, iar el a semnat. Ce o să-i spun acum? Că ne-am sucit? Este o temă în societate care ar fi trebuit dezbătută mai târziu, nu acum. Ea trebuie oricum lăsată în spațiul societății, căci dacă o aduci în cel al politicului denaturezi discuția și aduci în prim-plan ideea de „cine apară mai bine familia tradițională."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.