sâmbătă, 5 august 2017

✡ Alfa Omega TV: Muntele Templului și Moscheea Al-Aqsa - Tensiunile israeliano-palestiniene și rădăcina lor


Agitația de la Muntele Templului continuă. Poliția israeliană a fost în alertă maximă la rugăciunea de vineri. Din cauza amenințărilor cu violențe, au permis accesul doar bărbaților peste 50 de ani și tuturor femeilor. Rugăciunea a decurs relativ pașnic, ca și săptămâna trecută, dar ciocniri cu forțele de ordine s-au produs în zonele palestiniene din afara Ierusalimului, cum a fost și săptămâna trecută. 
Joi, liderii musulmani le-au spus tuturor că se pot reîntoarce să se roage la Muntele Templului, însă 100 de palestinieni au fost răniți în revoltele din Orașul Vechi, după ce Israelul a îndepărtat toate detectoarele de metal și camerele de supraveghere instalate.
Problemele au început pe 14 iulie, când trei arabi israelieni au ucis doi polițiști israelieni într-un atac terorist cu arme pe care le ascunseseră la Muntele Templului. Teroriștii au fost neutralizați ulterior în incinta Muntelui Templului. 
Multe din protestele palestinienilor se învârt în jurul unui lucru: ideea că Moscheea Al-Aqsa de pe Muntele Templului e în pericol. Un simplu zvon că Israelul ar putea submina acel loc îi agită pe musulmanii din întreaga lume. E o tactică necinstită care subminează nu doar Israelul, ci și valorile iudeo-creștine. 
Muntele Templului e unul din cele mai sfinte și contestate locuri. Ani la rând, liderii islamici au incitat musulmanii la violență, spunându-le că Moscheea Al-Aqsa e în pericol. Inițial, ei susțineau că israelienii îi destabilizează fundația, ca s-o facă să se prăbușească. Acum, ei consideră o amenințare chiar și rugăciunea pe care evreii o fac pe acest platou sfânt. 
Extremiștii cred că Israelul plănuiește construirea celui de-al Treilea Templu și distrugerea altarului lor sfânt. Sanctuarul nobil, în arabă Haram al-Sharif, e locul unde au fost construite cele două temple evreiești. Cel de-al doilea a fost distrus în anul 70 d.Hr., de către romani. Acum, moscheele musulmane împânzesc locația.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.