joi, 27 iulie 2017

Primii angajaţi din lume care vor avea implantate microcipuri în mână. Cum i-au convins patronii să accepte

Three Square Market, compania care activează în domeniul automatelor pentru vânzarea produselor, le oferă angajaţilor şansa de a avea un microcip implantat în mână pe care îl pot folosi pentru a cumpăra gustări, pentru a se autentifica într-un sistem sau pentru a folosi xeroxul, scrie Reuters, potrivit Gândul.info.

Aproape 50 de angajaţi ai Three Square Market au fost de acord cu implantarea cipurilor, care au dimensiunea aproximativă a unui bob de orez, a spus Tony Danna, vicepreşedintele sectorului de vânzări internaţionale al companiei.

Compania, care are 85 de angajaţi, susţine că este prima din Statele Unite care oferă angajaţilor tehnologie similară cu cea folosită de cardurile de credit contactless şi de cipurile folosite pentru identificarea animalelor.

Implanturile realizate de compania suedeză BioHax International fac parte dintr-un test de lungă durată cu scopul de a vedea dacă cipurile de identificare a frecvenţei radio ar putea avea o aplicare comercială mai vastă, a adăugat Danna.

Compania organizează pe 1 august o „petrecere a cipurilor”, unde angajaţilor li se vor introduce dispozitivele între degetul mare şi degetul arătător, folosind un instrument asemănător seringii.

Cipurile RFID folosesc câmpuri electromagnetice pentru a comunica şi pot fi citite la o distanţă de cel mult 15 centimetri, a explicat Danna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.