sâmbătă, 29 iulie 2017

Micuțul Charlie Gard a murit. Mesajul transmis de mama băiatului

Charlie Gard, băiețelul britanic care suferea de o boală incurabilă și căreia instanța nu i-a permis accesul la un tratament experimental, a fost deconectat de la aparate. Părinții săi anunțaseră la începutul săptămânii că „timpul s-a scurs pentru Charlie” și că renunță la lupta în instanță.

Într-o declarație publicată în această seară, mama băiatului, Connie Yates, arăta: „Băiețelul nostru frumos s-a dus, suntem foarte mândri de tine, Charlie”, potrivit BBC.
Charlie Gard, în vârstă de numai 11 luni, a fost mutat într-o clinică de tratamente paliative, unde a beneficiat de asistenţă medicală până în ultima clipă. Medicii de acolo au oprit aparatele care îl ţineau în viaţă pe micuţ, de comun acord cu părinţii.
Chris Gard şi Connie Yates, părinţii micuţului care suferea de o boală genetică extrem de rară, voiau să-şi ia băiatul acasă, pentru a-şi petrece ultimele zile cu el. Medicii le-au refuzat dorinţa şi au precizat că nu este deloc practic să-i asigure copilului tratament acasă pentru mai multe zile.
Ea şi-ar fi dorit să-l poată lua pe Charlie acasă, să petreacă ultimele zile cu el, să poată face lucruri pe care părinţii le fac cu bebeluşii lor, să-i facă baie, să-l îmbrăţişeze, să stea câteva zile acasă şi să-l lase să moară natural”, spunea James Evers, naşul lui Charlie Gard.
Continuarea pe www.digi24.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.