sâmbătă, 15 iulie 2017

Metroul londonez NU se va mai adresa călătorilor cu formula „Doamnelor și domnilor” pentru a nu se mai supăra transgenderii și persoanele fără gen

Anunțurile metroului londonez nu vor mai începe cu formula „Doamnelor și domnilor”, a anunțat societatea care gestionează transportul subteran, Transport pentru Londra (TFL în engleză)., scrie ActiveNews.ro.

Cei de la TFL au spus că anunțurile vor începe cu formula „Bună, tuturor”, pentru a se asigura că modul de comunicare va fi neutru și ca toți pasagerii să se simtă bineveniți, notează BBC.

Decizia a fost susținută de primarul Sadiq Khan, primul edil musulman din istoria orașului.

„TFL slujește un oraș vibrant, divers și multicultural și punerea la dispoziție a unui transport incluziv este scopul principal al TFL. Sunt conștient că există anumiți clienți care nu se vor simți confortabil cu felul în care anumite anunțuri vor fi făcute în stații”, a declarat primarul.

TFL, care s-a implicat deja serios în susținera homosexualității (FOTO),  a precizat că și-a instruit deja personalul, dar că s-ar putea ca din când în când, „persoane de bună voință să mai folosească și expresia 'doamnelor și domnilor'. Dacă se va întâmpla prea des, le vom reaminti angajaților ce au de făcut în acest sens”.

Grupul de activiști prohomosexualitate Stonewall a primit cu bucurie vestea, admițând că „Limbajul este foarte important pentru lesbiene, homosexuali, bisexuali și transexuali și felul în care îl folosim va asigura sentimentul că toți oamenii sunt incluși”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.