miercuri, 5 iulie 2017

Fără curcubeu. Clujul închide uşa în nas comunităţii LGBT

Viceprimarul Dan Tarcea a lăsat să se înţeleagă că manifestaţii ale comunităţii gay, cum a fost cea de sâmbătă, nu vor mai fi permise la Cluj.

Comunitatea gay a mărşăluit pe străzile Clujului sâmbătă. În aceeaşi zi, a existat şi o contramanifestaţie organizată de Noua Dreaptă, unde s-a petrecut un incident despre care a vorbit toată România. Primăria dă semne că nu mai doreşte situaţii similare la Cluj. Viceprimarul Dan Tarcea a spus, marţi dimineaţa, la Realitatea FM, că alte evenimente ale comunităţii gay nu vor fi autorizate.

„Este suficientă o manifestaţie. Dânşii au spus ce au avut de spus. Şi-au exprimat punctul de vedere. Sunt şi alte oraşe în care îşi pot desfăşura activitatea", a spus Tarcea. Întrebat dacă expresia „este suficientă o manifestaţie" se referă la o perioadă de un an sau la mai mult, viceprimarul a evitat să ofere un răspuns. Dan Tarcea a recunoscut că organizatorii manifestaţiei LGBT au mai cerut autorizaţii şi în trecut, dar au fost refuzaţi pentru că s-au suprapus cu alte evenimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.