vineri, 28 iulie 2017

Acuze dure la adresa lui Trump după excluderea persoanelor transgender din armată: „Îi discriminează şi atacă pe cei vulnerabili“„Armata noastră trebuie să se concentreze asupra unei victorii decisive şi totale şi nu poate suporta povara costurilor medicale enorme şi perturbările pe care le-ar putea provoca persoanele transgender“, a scris preşedintele american Donald Trump, miercuri, pe Twitter.

„În urma consultării cu generalii mei şi experţi militari, vă rog să luaţi notă de faptul că Guvernul Statelor Unite nu va accepta ca indivizii transgender să servească în vreun fel în armata americană“, a anunţat el, stârnind furia activiştilor pentru drepturile omului.

La nici câteva ore de la acest anunţ, pancarte cu mesajul „Rezist“, scris în albastru şi roz, au fost desfăşurate în faţa centrului de recrutare de lângă Times Square, New York, relatează „Liberation“.

„Ca de obicei, Donald Trump marginalizează şi discriminează comunităţile şi îi atacă pe cei mai vulnerabili“, s-a arătat revoltată Tanya Asapansa-Johnson, o activistă pentru drepturile persoanelor transgender şi co-fondatoare a New York Transgender Advocacy Group. „Este o chestiune de drepturi civile“, a insistat ea.

Citeste mai mult: adev.ro/otr5nt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.