joi, 8 iunie 2017

Statul finlandez i-a răpit copiii. Camelia Smicală: „Mihai a fost mutat cu forţa în alt centru. În aceeaşi zi am fost concediată”

Drama Cameliei Smicală, doctorul român căruia statul finlandez i-a răpit practic copiii, continuă. În urmă cu două zile Mihai, băiatul de 11 ani al româncei, a fost mutat cu forţa într-un centru afl at la 20 de km de Tampere. Curios, dar localitatea în care a fost mutat este aceeaşi în care locuieşte tatăl copiilor, de la plângerea căruia a plecat toată drama femeii. 

Săptămâna trecută trei parlamentari români au mers în Finlanda în încercarea a găsi o soluţie cu autorităţile finlandeze în ceea ce priveşte situaţia celor doi copii români, Maria şi Mihai, răpiţi de lângă mama lor. Ce s-a rezolvat? Ne-a explicat Camelia Smicală: „Finlandezii au fost foarte distanţi şi aroganţi cu parlamentarii români. Nu au vrut să găsească nicio soluţie, nici măcar nu i-au lăsat să viziteze copiii. Singurul lucru pe care l-au acceptat este acela ca ambasadorul român să poată să îi viziteze pe Maria şi Mihai. Dar ăsta nu este un dar din partea lor, ci pur şi simplu sunt nevoiţi să respecte legea care spune că ambasadorul unei ţări poate vizita oamenii care au cetăţenia acele ţări. Practic ei până acum au încălcat legea refuzând orice contact al ambasadorului”. Vizita va avea loc în zilele următoare, dar nu va fi una absolut liberă: ambasadorul României va fi supravegheat de un translator ca nu cumva să le dea vreo speranţă copiilor că vor putea scăpa. 


Continuarea pe www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.