După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 8 iunie 2017

✡ Descoperire arheologică istorică: Drumul pe care a mers Isus în Ierusalim


Arheologii israelieni au anunțat o mare descoperire în vechea Cetate a lui David. Am avut oportunitatea de a vedea această descoperire, care e de pe vremea când Isus umbla pe acele străzi antice. Mai târziu, romanii au distrus Ierusalimul. Aruncați o privire!
La șapte metri adâncime, arheologii israelieni au descoperit un drum vechi de 2 000 de ani, lângă Cetatea lui David. Drumul duce de la Scăldătoarea Siloamului până sus la Muntele Templului. Cu 2 000 de ani în urmă, acesta a fost, probabil, drumul pe care Isus a mers ca să urce la Templu. Probabil Isus a umblat pe aici, în timpul Său...
Moran Hagbi e un arheolog din cadrul Autorității Israeliene pentru Antichități. Astăzi știm că acest drum a fost pavat în vremea lui Pilat din Pont, cunoscut că L-a crucificat pe Isus. Aceasta deschide o nouă eră în cercetările despre Ierusalim. 
Săpăturile arată direct către momentul când romanii au înăbușit răscoala evreilor și au distrus Ierusalimul în anul 70 d.Hr. De exemplu, iată această ramură de palmier arsă, ce s-a păstrat în mod remarcabil după 2 000 de ani. Dacă vorbim despre distrugere, iată, distrugere. E o creangă de palmier care a fost arsă pe când romanii au dat foc templului. Vorbind despre ultimele momente ale Ierusalimului, posibil că acest palmier a "văzut" acele ultime momente. E ceva simbolic, fiindcă palmierul era simbolul Iudeii la acea vreme.
Au mai descoperit și arme de război din lupta Ierusalimului pentru supraviețuire. Iată dovada bătăliei. Aceste bile de luptă au fost lansate de catapulte înspre oraș, sau chiar în interiorul orașului. Vârfuri de săgeată care au fost lansate și de către romani, și de către rebelii evrei. Vorbim așadar despre bătălii și războaie, iată aici și armele care ne spun povestea. Unii au scăpat prin acest canal de scurgere. 
Pentru Hagbi, proiectul are o poveste captivantă. Luptele s-au dat chiar aici, în stradă, iar dedesubt, oamenii încercau să scape prin aceste canale de scurgere. Unii au ajuns chiar la Fortăreața Masada. Uneori îmi imaginez cum fugeau oamenii pe străzi, care încotro, unii fugeau de romani, alții către ei, pentru a lupta. 
În câțiva ani, pe măsură ce săpăturile avansează spre Muntele Templului, oamenii vor putea să urmărească traseul pe care a mers Isus acum 2 000 de ani. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.