miercuri, 7 iunie 2017

✡ Analiză: Recucerirea Ierusalimului din 1967 și perspectiva unui al treilea templu evreiesc


Recapturarea Muntelui Sionului din Ierusalim în urmă cu 50 de ani a trimis unde de șoc în lumea evreiască, dar a și trezit speranțele unora legate de reconstruirea unui al treilea templu. 
Pe 7 iunie 1967, comandantul brigăzii israeliene, Motta Gur, anunța ceva ce evreii așteptau de 2 000 de ani: Muntele Templui e în mâinile noastre ! Repet, Muntele Templului e în mâinile noastre !
Recapturarea acestui pământ a fost importantă din mai multe motive: Odată, pentru că aici Solomon a construit primul Templu evreiesc. După ce a fost distrus mai apoi de babilonieni, Zorobabel a pus din nou temeliile pentru cel de-al Doilea Templu, care a fost extins mai târziu de către Irod, dar care a căzut în mâinile romanilor în anul 70 d.Hr.
Când comandantul Motta Gur a anunțat că Muntele Templului se află din nou în mâinile evreilor, aceasta a reaprins speranța unui mult așteptat al Treilea Templu. Războiul de Șase Zile a fost un miracol de proporții biblice și o deschidere a unei noi ere pentru Israel și întreaga lume. 
Rabinul Chaim Richman, de la "Temple Institute" s-a dedicat reconstruirii Templului Evreiesc. El vede vremea de după Războiul de Șase Zile ca fiind una profetică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.