După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 13 iunie 2017

Alianța Familiilor din România — SUA: Un fermier creștin a fost exclus din piața locală pentru că și-a afirmat credința în căsătoria dintre un bărbat și o femeie (VIDEO)

Avocații organizației americane Alliance Defending Freedom / Alianța pentru Apărarea Libertăților – ADF reprezintă familia unui fermier din statul Michigan, în confruntarea cu autoritările locale, care l-au exclus din piața agricolă din cauza credinței sale. Traducerea articolului „Un fermier vrea să vândă alimente tuturor, dar East Lansing nu îi dă voie”, de pe website-ul oficial al ADF. Preluat aici de pe site-ul Cultura Vieții.ro.

LANSING, Michigan – Avocații Alliance Defending Freedom, care reprezintă un practicant al agriculturii ecologice din Michigan, au intentat un proces împotriva orașului East Lansing, după ce autoritățile au înlăturat afacerea de familie din piața agricolă locală, deoarece au aflat că fermierul consideră căsătoria ca fiind „uniunea dintre un bărbat și o femeie”. Fermierul vrea să poată vinde alimente oricărui client, dar primăria nu îi mai permite să facă acest lucru în piața agricolă.

Se dispută o politică neconstituțională, ilegală și complexă privind „orientarea sexuală” pe care autoritățile au adoptat-o special pentru a-i desființa pe Steve Tennes și Country Mill Farms — livada de pomi fructiferi a familiei lui — pur și simplu pentru că și-a postat pe Facebook credința în căsătoria biblică. Consiliul local a făcut acest lucru deși Tennes, familia lui și livada se află în Charlotte, la 22 de mile de East Lansing, cu mult în afara limitelor și a jurisdicției orașului.
„Steve nu vrea decât să-și vândă marfa oricui este dispus s-o cumpere, dar primăria nu-i dă voie”, spune avocatul ADF Kate Anderson. „Oamenii credincioși, precum familia Tennes, trebuie să aibă libertatea de a trăi și lucra în conformitate cu credința lor adânc înrădăcinată fără frica de a-și pierde mijloacele de existență. Dacă guvernul poate interzice unui fermier să vândă doar din cauza opiniilor religioase pe care și le exprimă pe Facebook—interzicându-i un permis de a face afaceri și a servi produse proaspete oricărui client, înseamnă că niciun american nu este liber.”
„Americanii au avut dintotdeauna prețioasa libertate de a crede și a-și exprima credința. Acest proces pur și simplu cere instanței să sprijine această libertate a unui fermier catolic, care trebuie să fie liber să-și vândă produsele fără coerciție, discriminare sau intimidare din partea guvernului din cauza convingerilor lui legate de căsătorie”, a adăugat avocatul senior ADF Jeremy Tedesco.” „Primăria trebuie să respecte libertatea lui Steve de a-și exprima părerile religioase pe site-urile de socializare, libertate apărată prin Constituție, făra a-l obliga să renunțe la dreptul de a vinde în piață.”
După ce au văzut ce a publicat Tennes pe Facebook în data de 24 august 2016, autoritățile orașului s-au străduit să-l dea afară cu forța din piața agricolă. La început, au încercat să îl supună unor presiuni, comunicând Country Mill Farms că nu își doreau ca ferma lui să fie programată în piață duminica următoare, că primiseră plângeri legate de declarația lui Tennes și că vor avea loc proteste dacă mai vinde Country Mill Farms în piață. Au insistat pentru retragerea imediată a lui Country Mill Farms, dar Tennes a perseverat și a continuat să îi servească pe clienții pieței. Nu s-a organizat niciun protest.
Când Tennes a mai publicat ceva despre convingerile lui în decembrie 2016, după ce se încheiase sezonul de vânzare în piață autoritățile au concluzionat că exprimarea lui intra în conflict cu viziunile despre căsătorie din East Lansing și cu politica orașului privind orientarea sexuală. Dar, pentru că această politică este codificată în Ordonanța orașului privind relațiile interumane, care nu se poate aplica împotriva Country Mill Farms, autoritățile au întocmit o nouă politică, operând un bypass pentru limitele jurisdicției lor conform legislației din Michigan, pentru a-i exclude pe Tennes și ferma lui din piața agricolă.
Politica le cere vânzătorilor să aprobe și să respecte „Ordonanța orașului privind relațiile interumane și politica sa publică împotriva discriminării… cât timp se află în piață și în general, ca practică de afaceri.” Conform ordonanței, este ilegal „să se facă o declarație care să sugereze că patronajul sau prezența cuiva anume într-un loc public … este…indezirabil(ă) sau inacceptabil(ă) din cauza…orientării sexuale, a identității de gen, sau a exprimării…”, printre alte categorii desemnate. Totuși, nu se definește clar sensul termenului „a discrimina” sau al oricăruia din termenii esențiali prin care s-ar pune în aplicare.
Pe baza noii politici și ca răspuns la cererea Country Mill Farms de a fi admisă în piața agricolă din 2017, un funcționar l-a informat pe Steve printr-o scrisoare că nu corespunde și că, prin urmare, consiliul local îi interzice să vândă în piață. Infomarea includea, în anexă, declarația făcută de Steve în decembrie pe Facebook ca probă, deși publicația este o declarație liberă apărată prin constituție, iar Country Mill Farms nu a refuzat niciodată vreun client din cauza orientării sexuale a acestuia.
Plângerea în procesul Country Mill Farms contra Primăriei East Lansing, pe care avocații ADF au înregistrat-o la Tribunalul districtual al Statelor Unite pentru districtul vestic Michigan arată în ce fel politica orașului a violat drepturile garantate prin constituție la liberă exprimare, libertate religioasă și protecție egală — pe lângă alte tipuri de protecție. Se solicită tribunalului să redea Country Mill Farms libertățile apărate prin constituție și să prevină o violare a legislației din Michigan pentru administrarea orașelor.
Prin proces se mai solicită tribunalului să oprească politica discriminatorie, să o declare ilegală și neconstituțională și să acorde despăgubiri nominale și compensatorii, pentru ca Tennes și Country Mill Farms să poată din nou servi orice fel de client la piața agricolă.
Cauză aflată în legătură cu acest proces: Country Mill Farms contra orașului East Lansing

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.