După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 11 mai 2017

✡ Rugăciune pentru Israel - 2017

Anul acesta, 2017 (5777 în calendarul ebraic), este încărcat de semnificații din perspectiva împlinirii profețiilor biblice legate de Israel și Ierusalim, de pregătirea scenei lumii pentru revenirea lui Isus Hristos.
Un semn major al revenirii Domnului, smochinul (simbolul Israelului) care prinde viața din nou (Matei 24:32-33), simbolizează restaurarea Israelului ca țară (Ez. 36:8-10).
În 14 mai 1948 lua naștere statul Israel. Da, se poate naște o țară într-o zi (Is. 66:8), profețiile biblice împlinindu-se în generația noastră. Condițiile pentru ceea ce urma să se întâmple în mai 1948 s-au pregătit în 1947, prin rezoluția ONU, acum 70 de ani.
Anul acesta, în 7 iunie, se împlinesc deasemenea 50 de ani de la întregirea Ierusalimului sub autoritatea israeliană. În iunie 1967, Ierusalimul de Est a fost cucerit de Israel aflat sub ocupația iordaniană, în războiul de 6 zile. Victoria Israelului în acest război a fost un miracol divin.
Tot în 2017 se împlinesc 100 de ani de cînd Ierusalimul a fost eliberat, de către britanici, de sub ocupația Imperiului Otoman.
Aceste două celebrări ale Ierusalimului atestă împlinirea unor cicluri jubileu (cicluri de 50 de ani) în istoria moderna a orașului, propulsându-l în destinul lui final ca oraș al Marelui Împărat.
Biblia descrie Jubileul ca un timp special, al 50-lea an, cînd locuitorii sunt eliberați de datorii și forme de robie, iar pamânturile care au fost înstrăinate, trebuie să revină la proprietarii inițiali. (Lev. 25:10-12). Din această perspectivă, Ierusalimul, ca teritoriu, a fost eliberat dramatic acum 100 de ani și reîntregit acum 50 de ani, intrând sub autoritatea israeliana. Vedem cum Dumnezeu lucrează în aceste cicluri jubileu, punând Ierusalimul în mâinile poporului Său.
Semnificația Ierusalimului? Uriașă în planul împlinirii profețiilor biblice, pentru că în Ierusalimul de Est se afla Muntele Templului, Sionul, locul ales de Dumnezeu în care au fost ridicate primul și al doilea Templu. Muntele Templului este de fapt muntele Moria (2Cr. 3:1), unde Avram a trecut testul ascultării și credinței în Dumnezeu, unde a fost gata să-și jertfească fiul promisiunii, pe Isaac, ca o prefigurare a jertfei Fiului lui Dumnezeu. Este Muntele unde Mielul lui Dumnezeu, S-a dat jertfă pentru noi ca să ne împace cu Tatăl. Și tot în Ierusalimul de Est se găsește Muntele Măslinilor, cel de pe care Domnul Isus S-a înălțat la cer și unde VA REVENI (FA 1:11).
Ierusalimul este acum ca o cetate dintr-o bucată (Ps 122:3), este reîntregit. Ierusalimul trebuie să fie întreg, sub autoritate israeliană, ca Isus să poată reveni; El revine la ai Săi, în orașul Său. Acest teritoriu nu putea fi sub o altă autoritate politică și mai ales spirituală (islamică). Acum urmează pregătirea Muntelui Templului (care este dominat de o moschee) pentru revenirea lui Isus.

Iunie 2017 înseamnă o piatra de hotar în împlinirea profețiilor biblice legate de Ierusalim și de lumea întreagă. Destinul acestui oraș este să fie tronul Marelui Împărat.

De ce să ne rugăm pentru Israel?

Știind ce spune Scriptura despre vremurile din urmă, trebuie să fim ca fiii lui Isahar (1Cr. 12:32), ei nu doar înțelegeau vremurile, dar știau ce TREBUIA să facă Israel.
Israelul este ceasornicul lui Dumnezeu pentru omenire, este scena care se pregătește pentru revenirea Domnului Isus Hristos. De aceea TREBUIE să fim foarte atenți la ce se întîmplă în Israel.
Pentru noi, creștinii, este esențial să ne aliniem la planul lui Dumnezeu cu Israelul, să iubim ce iubește El, să binecuvântăm ce a ales EL (Gen. 13:3), “printr-o purtare sfîntă și evlavioasă, așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu” (2Petru 3:11-12). Este vital să întelegem vremurile, să știm cum să ne rugăm și cum să acționăm, ce atitudine să avem. Este importantă mărturia noastră despre Israel. (Ap. 12:11)

Cum să ne rugăm?

Națiunile vor fi tot mai împotrivitoare Israelului. Ierusalimul devine un punct tot mai fierbinte pe harta lumii (Zah. 12:3). Lupta spirituală este uriașă, pentru că venirea Domnului este aproape. Cel rău știe că mai are puțină vreme și încearcă din răsputeri să o întîrzie, folosind oameni care n-au revelația Scripturii, stârnind națiunile împotriva Israelului. Aceste încercări satanice vor duce la declanșarea războiului din Ezechiel 38 și 39, culminînd cu bătălia de la Armaghedon. Deja națiunile care vor fi implicate în prima etapă (Rusia, Turcia, țări arabe…), sunt poziționate în acest sens. E o chestiune de timp pînă la declanșarea acestuia.
Timpul e tot mai comprimat, tot mai rapid se desfasoară evenimente importante. Fereastra de Har, care este încă deschisă, trebuie folosită la maxim pentru răspândirea Evangheliei, în țara noastră și în lume!
Ca Biserica a Domnului din România, care înțelegem suveranitatea lui Dumnezeu în alegerea evreilor ca și popor al Său, suntem chemați să ne rugăm pentru Israel.

Să ne rugăm:

  1. Ca nici o formă de anti-semitism (ură împotriva evreilor) și anti-sionism (ură împotriva statului Israel) să nu se poată ridica în România. Ca Domnul să ne ierte pe noi și părinții noștri de toate crimele și persecuțiile comise împotriva evreilor pe teritoriul României.
  2. Pentru revelație pentru noi, creștinii, să fim ca fiii lui Isahar, să întelegem ce se întâmplă din perspectivă biblică și să susținem Israelul prin rugăciuni fierbinți! (Is. 62:6-7).
  3. Ca România să fie un sprijin pentru Israel acum și în vremea care vine. Să ne rugăm pentru autoritățile României, să acționeze favorabil Israelului, atât în relațiile directe cu Israelul, cât și în cadrul organismelor internaționale (EU, ONU, UNESCO). (Matei 25:32-40).
  4. Pentru evreii din Europa, care încep să fie tot mai amenințați, să poată să emigreze rapid în Israel. Să ne rugăm pentru o întoarcere masivă a evreilor în Israel din toate colțurile lumii. Să ne rugăm pentru dezvoltarea economică a Israelului, pentru locuințe și locuri de munca pentru evreii care se întorc în țară.
  5. Pentru statul Israel, pentru protecția țării, a populației, pentru resurse, pentru hrană și apă.
  6. Pentru conducătorii țării Israel: înțelepciune deosebită, curaj, putere, frică de Domnul, strategii și resurse pentru apărarea țării și a populației.
  7. Pentru trezire în Israel, ca vălul de pe ochii lor să fie depărtat și să-L recunoască pe Isus ca Mesia pe care-L așteaptă.
  8. În acest an jubileu, să ne rugăm pentru favoare divină, ca Ierusalimul să fie pe deplin al evreilor. Bătălia este pentru Muntele Templului. Să ne rugăm pentru pacea Ierusalimului (Ps.122:6).
  9. Pentru nedivizarea Ierusalimului și a Israelului. Națiunile vor să dividă Israelul impunând soluția a “două state”, de dragul păcii (1Tes. 5:3). Ierusalimul ar urma să fie și el divizat, deoarece palestinienii revendică Ierusalimul de Est ca și capitală (exact partea unde este Muntele Templului și Muntele Măslinilor).
  10. Pentru protecție față de atacuri teroriste, clasice sau cu arme de distrugere în masă. Să ne rugăm ca amenințarile nucleare la adresa Israelului să fie oprite. Iranul, grupările teroriste din Liban (Hamas), fișia Gaza (Hesbollah), ISIS care actionează în Siria și Egipt, au ca țintă finală distrugerea Israelului.
  11. Pentru relațiile Israelului cu națiunile, în special cu SUA, aliat strategic.
  12. Pentru oprirea boicotului economic declanșat împotriva Israelului.

Ce este scris se va împlini. Să continuăm să ne rugăm pentru TIMPUL Domnului în desfasurarea evenimentelor legate de Israel.

  • Articol de Mirela Pețan, Rețeaua de Rugăciune pentru România. Urmăriți emisiunea „Puterea Rugăciunii” în fiecare sâmbătă la ora 17:30 pe canalul Alfa Omega TV. Abonați-vă la punctele lunare de rugăciune pentru România și Israel la email prayernet@prayernet.ro sau www.prayernet.ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.