miercuri, 3 mai 2017

O nouă lovitură pentru Soros. Polonia a pus gând rău Fundației Batory, finanțață de miliardarul american, o susținătoare a drepturilor homosexualilor

Încă o lovitură pentru activitățile lui George Soros din estul Europei. De această dată, din partea Poloniei. Dacă Ungaria vrea să închidă o universitate finanțată miliardarul american, autoritățile poloneze au pus gând rău Fundației Batory, cu sediul la Varșovia, finanțată de Soros, pe care doresc să o înlăture de la gestionarea fondurilor norvegiene.

Fundația Batory din Varșovia, finanțată de omul de afaceri George Soros, cea care se ocupă cu distribuirea unora dintre cele 809,3 milioane de euro (882 milioane de dolari) pe care Norvegia intenționează să le aloce Poloniei până în 2021 pentru a reduce disparitățile economice și sociale, se teme că va fi lipsită de fonduri, informează Bloomberg, preluată de dcnews.ro.

Polonia vrea ca partea ce este destinată construirii societății civice să fie condusă de o entitate de stat, a declarat vicepremierul Piotr Glinski luna trecută. Norvegia solicită eliberarea numerarului de către un organism independent.

Decizia polonezilor ar reprezenta, susține Bloomberg, un nou asalt asupra lui Soros în regiune, după ce Budapesta a intrat în corzile UE, fiind acuzată că vrea să închidă universitatea CEU de la Budapesta, finanțată de magnatul american.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.