luni, 3 aprilie 2017

VIDEO: Educaţia preşcolarilor în Spania: sexul biologic nu contează. Un autobuz cu mesajul că DOAR sexul biologic ne defineşte, interzis la Madrid şi vandalizat la New York şi Universitatea Harvard

În 2005, Spania devenea cea de a treia ţară UE care legaliza „căsătoria” între persoane de acelaşi sex. Legalizarea acestui tip de uniune au făcut aproape imposibilă exprimarea liberă a dezacordului de conştiinţă cu privire la astfel de relaţii, deoarece legile anti-discriminare sunt draconice. Libertatea religioasă se găseşte pe teren minat.
La un deceniu distanţă, toate aceste realităţi au impus şi alte demersuri: educarea copiilor şi tinerilor în acest spirit de acceptare a praticilor homosexuale şi chiar de adoptare a acestor practici. Ca să nu îi discrimineze pe homosexuali, tinerii şi copiii trebuie să înveţe la şcoală ce anume îi defineşte pe aceştia (despre practicile şi preferinţele lor sexuale). Ei mai învaţă şi despre transsexali, cei care au suferit o operaţie de schimbare de sex, precum şi despre persoanele transgender, adică cele care nu îşi asumă sexul biologic, dar nu au suferit încă (sau nici nu vor suferi în viitor) o operaţie de schimbare de sex.
La începutul acestui an, în Spania a apărut o campanie de postere intitulată „Există fete cu penis şi băieţi cu vulvă. Pur şi simplu”. Organizaţia Chrysallis Euskal Herria, care promovează acest mesaj, inclusiv în limba bască, se prezintă drept o asociaţie a familiilor în care trăiesc copii şi tineri transgender. Posterul care a circulat în limba spaniolă şi bască are şi o versiune în engleză pe pagina de Facebook a organizaţiei:
Continuarea pe www.stiripentruviata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.