duminică, 2 aprilie 2017

Sinistrul joc „Balena Albastră“ continuă să facă victime. Se va solicita sprijinul Comisiei de Control a SRI

Săptămâna aceasta, 17 copii de la două şcoli din Argeş și din Galați au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce şi-au provocat răni pe braţe. Poliţiştii pun aceste gesturi pe seama teribilismului și cu toate acestea au fost demarat campanii de prevenire a efectelor acestui joc al morții.
Senatorul liberal Cristian Chirteş susține că săptămâna viitoare jocul „Balena albastră” va fi supus atenţiei Comisiei parlamentare de control a SRI. Colegii săi, contactați de Digi24, susțin că situaţia nu ţine de competenţa SRI.
„SRI e singurul organism care poate să acţioneze asupra lor – încă nu avem datele complete. Marţi sau miercuri, în Comisia de control asupra activităţii SRI, probabil vom ridica şi această problemă, pentru că SRI este singurul organism abilitat să controleze aceste atacuri cibernetice, acesta e rolul SRI, şi dacă există vreo posibilitate să identifice modalitatea de propagare. Dar este o temă pe care probabil săptămâna viitoare o să încercăm să o ridicăm în comisie. Personal nu cunosc jocul”, a afirmat Cristian Chirteş, membru al Comisiei de control SRI.
Continuarea pe www.jurnalistii.ro
Vezi și alte articole despre "Balena Albastra":

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.