După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 21 aprilie 2017

✉ Scrisoare misionară: Daniel și Saroja Olteanu, India

Timp de seceriș


          Este timp de seceriș în India. Unele fructe sunt scuturate din copac, altele sunt culese cu mâna. Cele scuturate din copac sunt cele lovite cu bățul sau cu sabia, cum este cazul păstorului Shikandar din Hajipur, Bihar. Vrăjmașii Evangheliei l-au căutat la casa lui și l-au lovit cu sabia, și nu se știe dacă v-a supraviețui. Cei ce fac astfel de fapte, sunt încurajați foarte mult de victoria politică în statul cel mai populat al Indiei, Uttar Pradesh. Aici a fost uns ca lider un călugăr hindus extremist. Chiar și în West Bengal aceștia defilează pe străzi cu săbii și ciomege. De fapt, India a trecut de timpul harului vestirii în pace a Evangheliei. Mai mult de cinci zeci de ani India s-a bucurat de o pace generală și o îmbunătățire a traiului de viață constantă. Aceasta a făcut de asemenea ca bisericile să crească și credincioși maturi să fie zidiți. Multe școli biblice și misiuni de valoare au fost întemeiate în India. Acum însă este timpul de seceriș în India. Se seceră cu sabia sau cu mâna. Dar și hinduismul s-a „pocăit” de arderea văduvelor, prostituția „sfântă”, omorârea fetițelor și altele. Hinduismul a învățat să facă fapte bune, să se îngrijească de bolnavi și de orfani. Cel mai mult însă ei au învățat arta prosperității vestice: afacerile și banii. Și-au făcut și ei o „evanghelie” și au trimis-o în întreaga lume. Multi „păcătoși” din Europa și America au venit la „credință”. Și-au donat averile la mănăstirile și misiunile lor. Acum însă, din nou în India se sărută vacile și se omoară oamenii. Dar la noi e încă pace. Noi nu avem încă un guvern local dedicat hindus, ci unul care încă se mai agață de ceva din secularismul întemeietorilor Indiei. Dar se pare că, conducătorii actuali nu vor fi în stare să supraviețuiască viitoarelor alegeri. Diferite scandaluri de corupție au șubrezit autoritatea lor. Iar șarpele portocaliu (culoarea favorită a hinduismului) este flămând dupa puterea politică în West Bengal.
 
I.       Botezuri


          Sămânța Evangheliei semănată prin fratele Abigail Murmu, care acum este la școala biblică din Kerala, a adus rod. El a adus la adunare doi tineri din Prodan Para, Paharpur, Jalpaiguri. Numele lor sunt Borun și Joionto. Amandoi sunt în vârstă de 18 ani și tocmai au avut examenul de bacalaureat (clasa a 12-a). După ce au trecut printr-un proces de clarificare a Evanngheliei, care a durat un an de zile, sâmbăta trecută (1 aprilie) au fost botezați.
 
Borun și Jaianto


          Borun este cel mai mic copil dintr-o familie hindusă din tribul rajbanshi. Tatăl lui conduce închinarea la idoli în satul lui. Borun și Joionto întâmpină multă împotrivire din partea familiilor lor și a sătenilor. Rugați-vă pentru biruința credinței lor.
 
          Sompa și Rozy sunt două fete care stau cu noi. Ele sunt din familii care au devenit creștine când ele erau încă mici. Când au auzit despre botezurile lui Borun și Joionto, au cerut și ele să fie botezate. Rugați-vă ca ele să crească tot mai mult în credință. Ele sunt implicate la școala noastră duminicală în lucrarea cu copii.
 
II. Vecinul adunării


          Vecinul adunării a început să ne facă iar probleme. Mama lui ne-a oprit duminica trecută când ne întorceam de la adunare, și ne-a acuzat că am „furat” din pământul lor, pentru a construi adunarea noastră. Ne-a amenințat că dacă nu îi dăm bani pentru pământul ocupat, ne va dărâma adunarea. Noi l-am informat pe primarul satului și el ne-a promis că ne va sprijini. Dar adevăratul nostru sprijin este Dumnezeu. Adevărul este că de pe strada unde este adunarea (Bhagat Singh Colony, 6 line) nimeni nu l-a primit încă pe Domnul Isus (cu excepția bătrânei care a donat pământul pentru adunare). Vecinul adunării, într-un moment de pocăință, ne-a cerut un Nou Testament și noi i-am dat. Rugați-vă pentru roadă în viața lui și a celorlalți vecini ai adunării noastre.
 
          Avem încredere că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici înălțimea, nici adâncimea, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nu ne pot despărți de dragostea lui Dumnezeu care este în Isus Christos, Domnul nostru. Este dragostea lui Dumnezeu care ne strânge în rugăciune unii pentru alții.

Daniel și cei din casa lui

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.