sâmbătă, 15 aprilie 2017

George Mioc — Semnăturile a milioane de creştini nu pot fi ignorate. Vom face ca vocea poporului să fie ascultată!

Undeva, în subteranele politicii româneşti, USL supravieţuieşte: domnii Iohannis şi Dragnea negociază cu voinţa câtorva milioane de români şi vor să blocheze referendumul pentru familie.
Cine crede că nu-şi vor permite – dacă sunt lăsaţi în pace! – să-şi amintească cum a fost îngropat referendumul din 2009, pentru parlament unicameral şi reducerea numărului de deputaţi la 300. Indiferent dacă aţi fost sau nu de acord cu acea consultare, fapt este că ea a îndeplinit condiţiile legale şi constituţionale. Au votat în favoarea acelor propuneri exact 6.740.213 de cetăţeni români, dar clasa politică a decis să ignore voinţa poporului. Legea fundamentală a rămas neschimbată, iar milioane de români au fost umiliţi pentru ca vreo câteva sute de politicieni să-şi poată păstra fotoliile de parlamentar.
Aceasta este o lecţie pe care nu trebuie să o uităm dacă vrem ca referendumul organizat de Coaliţia pentru Familie să aibă loc şi, în cazul unui previzibil vot în favoarea familiei tradiţionale, rezultatul să fie înscris în Constituţia României.
Marea problemă este că, în aceste zile, preşedintele Iohannis şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, negociază soarta referendumului pentru familie, aceasta fiind explicaţia tergiversării unui vot în Camera Deputaţilor. De fapt, se discută un pachet mai larg de concesii reciproce. Preşedintele Iohannis renunţă la referendumul anti-corupţie, care sperie PSD-ul, iar Dragnea blochază în Parlament consultarea referitoare la familie. Pe masa de negociere se află şi o serie de funcţii: conducerea Servciului de Informaţii Externe, preşedinţia ICR, un post de viveguvernator al BNR, conducerea radioului public şi cea a Autorităţii de Supraveghere Financiară. Totul se tranzacţionează subteran, în favoarea unor găşti, în total dispreţ faţă de interesul public.
Continuarea pe www.romanialibera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.