vineri, 13 ianuarie 2017

Proiect de lege pentru eutanasierea celor care „s-au săturat de viață”. Sinuciderea asistată în Olanda s-ar putea extinde şi spre orice persoană de peste 75 de ani, care nu mai doreşte să trăiască, chiar dacă nu este bolnavă...

Potrivit site-ului culturavietii.ro, sinuciderea asistata in Olanda s-ar putea extinde și spre orice persoana de peste 75 de ani, care nu mai dorește sa traiasca, chiar daca nu este bolnava, conform unui proiect de lege propus de catre parlamentara olandeza Pia Dijkstra.

Intr-un interviu, Dijkstra a spus: „Exista foarte multe exemple de oameni care spun, «Mi-ajunge cat am trait, am copii, am nepoți, ei sunt bine, dar eu stau deoparte, nu mai joc nici un rol in viața lor. Singurul lucru care ma așteapta este declinul și nu vreau sa trec prin asta.»
Ministrul Sanatații din Olanda, dna Edith Schippers, a declarat in Parlamentul olandez, in luna octombrie, ca guvernul intenționeaza sa legalizeze suicidul asistat pentru persoanele in varsta care „sufereau din cauza vieții”, dar nu a venit cu propuneri ferme.
Gert-Jan Segers, liderul partidului ChristenUnie, a spus: „In ce fel de societate dorim sa traim? Care e raspunsul la singuratate? Nu pot accepta ca asta inseamna sa-i dai unui om o pilula”. (Sursa: SPUC, 19 decembrie 2016)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.