După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 14 ianuarie 2017

✡ Alfa Omega TV: Milioane de turiști vizitează Israelul în fiecare an, dar sunt ei în siguranță?


Când oamenii se gândesc să viziteze Israelul, mulți se întreabă dacă vor fi în siguranță. Ne-am întâlnit cu câțiva turiști aflați pentru prima dată în Israel și ei au descoperit nu doar că au fost complet în siguranță, dar și că destinația le-a întrecut toate așteptările. 

Cei mai mulți cunosc Israelul doar din ceea ce văd la știri sau citesc online, relatări ce includ frecvent imagini ale violenței și cuvinte precum "oprimat". Dar cum este, de fapt, în Israel? Bazat pe ceea ce arată presa, mulți nu s-ar aștepta să găsească magazine, restaurante sau oameni care-și văd de viața de zi cu zi.

De exemplu, aici e Mamilla Mall, chiar lângă Vechiul Oraș. E un complex de restaurante, magazine și cafenele. Am vorbit cu turiști veniți pentru prima dată despre impresia lor dinainte de plecare și despre realitatea experienței de după sosire. 

Ce v-au spus oamenii când v-ați decis să veniți în Israel ?

Au fost neîncrezători. Ne-au întrebat dacă chiar vrem să facem asta. Am fost întrebați frecvent dacă suntem țicniți. Le-am spus că nu suntem. Nimic nu avea să mă oprească. Oamenii nu au reușit să mă convingă să renunț. 

Ce ați simțit înainte să veniți ? Cum a fost ?

Am fost puțin reticenți, dar entuziasmați. Abia am așteptat să vedem pe unde a umblat Hristos. A fost mai mult decât m-am așteptat. A fost nemaipomenit.

Unii cred că vizitele în Israel ar putea să trimită un mesaj pentru contracararea creșterii terorismului. 

Am avut niște prieteni care m-au invitat să vin cu ei. Nu eram sigură dacă ar fi bine fiindcă putea să fie periculos. Dar apoi mi-am spus că viața e periculoasă oricum. Am fost la maratonul din Boston... Se petrec atâtea lucruri în lume. N-am de gând să mă îngrijorez. Dacă încetezi să te miști, tipii răi câștigă. E ridicol.
Tuvia Zaretsky le-a aranjat călătoria ținând cont de istoria străveche și de evenimentele actuale - Am vrut să vină și să vadă lumea, oamenii de aici și locurile în care s-au petrecut evenimentele biblice. Pentru ei a fost o experiență care le-a deschis ochii. E în contextul Israelului de azi.

Samuel Smadja e ghid turistic aici de peste 20 de ani - Israelul nu intră în categoria destinațiilor turistice. Israelul nu e Bahamas. Israelul nu este nici măcar Paris sau Roma. Cred că Israelul e scena credinței voastre și că, dacă veniți aici, veți fi încurajați în umblarea cu Domnul.

Cum a fost după ce acești turiști au făcut un act al credinței și au venit în Israel ?

Israelienii chiar știu ce fac. M-am simțit foarte confortabil. Oamenii sunt minunați, profesioniști, foarte grijulii și doresc să ne facă să ne simțim bine primiți. E un oraș cosmopolit foarte sofisticat. Atunci când am ajuns aici am simțit o mare pace. M-am simțit tot timpul în siguranță.

Ei știau că Israelul experimentase propriul val de teroare. Ni s-a spus că sunt locuri unde cu siguranță nu dorim să mergem, dar sunt și multe locuri în SUA în care nu vrei să te duci.

Primarul Ierusalimului, Nir Barkat, a spus pentru Știrile CBN că, în ciuda violențelor curente, Ierusalimul e mai sigur decât majoritatea celorlalte orașe. 

Avem cea mai bună poliție din lume, cele mai bune forțe de securitate pe cap de locuitor. Statistic vorbind, suntem mai în siguranță decât Londra. De fapt, când zbor spre America, mă rog să ajung în siguranță înapoi în Ierusalim, pentru că rata infracționalității e de șase ori mai mare decât aici. 

Iată ce spun acești pelerini creștini după ce au călcat pe urmele lui Isus - A fost destul de emoționant. Mi-au dat lacrimile de câteva ori. Nimic nu se compară cu sentimentul de a umbla pe unde a umblat Hristos. Nu cred că voi mai citi Biblia în același fel. Acest loc a avut un impact mare asupra mea. N-aș da această experiență pe nimic altceva. Am simțit că Domnul e cu mine în această călătorie. El mi-a vorbit și a lucrat la inima mea. Nici eu n-aș da asta pe nimic. Sunt foarte fericită că am venit. De asemenea, a adus Biblia la viață. Pentru mine, vizita a unit Vechiul și Noul Testament cum nu aș fi putut dacă n-aș fi venit aici să văd geografia și să apreciez istoria. Cred cu tărie că după ce vii în Israel, nu mai ești niciodată la fel, din mai multe motive. În primul rând, vei citi Biblia dintr-o perspectivă diferită, vei putea vizualiza tot ce citești și vei putea să înțelegi contextul iudeo-creștin al Cuvântului lui Dumnezeu. Vei vedea și cât de profundă îți e credința. 

Rugăciunea mea este ca, după ce veniți în Israel, să plecați cu dorința de a vă ruga pentru pacea Ierusalimului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.