După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 10 octombrie 2016

Mana de Luni: Robert J. Tamasy – Dumnezeu lucrează în tine la locul unde lucrezi

V-ați gândit vreodată la munca dumneavoastră ca fiind mai mult decât un loc de muncă? Poate că sunteți una dintre persoanele care consideră locul de muncă drept o oportunitate de misiune. Dar, v-ați gândit vreodată că la locul de muncă Dumnezeu poate să lucreze în dumneavoastră? Keith Welton, un pastor care a petrecut mult timp în mediul corporatist, a scris cartea „Lucrând pentru Glorie: o teologie pentru a face munca ce contează cu adevărat.” Pe baza acestei cărți, a scris un articol cu titlul „Șase moduri prin care Dumnezeu lucrează în tine”, care a fost publicat pe site-ul desiringgod.org. Am împrumutat cele șase idei ale sale, la care am adăugat și propriile mele gânduri. Pe scurt, Welton spune că Dumnezeu folosește locul de muncă în următoarele moduri:

Focalizează credința. Sunt câteva locuri unde credința noastră poate fi exersată mai puternic decât la locul de muncă. Când facem planuri și eșuează, sau chiar când planurile sunt bune dar apar diverse schimbări neașteptate, ne întrebăm „Ce facem acum?”. În asemenea momente, un ajutor este să ne amintim promisiunea din Proverbe 3:5-6 care ne spune: „Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.

Focalizează inima. Motivația este foarte importantă atunci când ne gândim la locul de muncă. Muncim doar pentru venit, pentru o recompensă sau vreun alt motiv care este orientat spre propria persoană? Sau dorința noastră este să Îl onorăm pe Dumnezeu prin munca noastră, după cum ne îndeamnă și Coloseni 3:23-24: „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos.

Focalizează mâinile. Cu toții avem nevoie de o direcție, un scop pentru viața noastră, iar munca ne poate ajuta în acest sens. Dar Eclesiastul 9:10 oferă această observație: „Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în locuinţa morţilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune!”.

Focalizează dragostea. După cum scrie în Galateni 5:14, „Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” Și ce alt loc ar fi mai potrivit une să ne găsim „aproapele” și să îi arătăm dragostea Domnului Isus – chiar și celor care nu pariubibili?

Focalizează mintea. Am observat că multe dintre practicile și filozofiile afacerilor de astăzi sunt contra învățăturilor din Biblie. Așa că, în drumul nostru spre succes și spre promovare la locul de muncă, trebuie, de asemenea, să avem în minte adevărul lui Dumnezeu și să aplicăm principiile biblice pentru responsabilitățile, provocările și oportunitățile cu care ne confruntăm în fiecare zi. „Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.” (Romani 12:2).

Focalizează mărturia. CBMC (Christian Business Mens Connection / Rețeaua oamenilor de afaceri creștini) ne amintește că parte din rolul încredințat de Dumnezeu este să slujim drept „ambasadori la locul de muncă”, reprezentându-L pe Isus Hristos așa cum un ambasador al unei națiuni își reprezintă poporul în altă țară. Isus le-a poruncit ucenicilor Săi: „Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului.” (Fapte 1:8). Pentru unii dintre noi, „Ierusalim” este biroul unde lucrăm. Atunci când călătorim în alte orașe sau țări, pentru afaceri, să ne amintim că suntem ambasadori ai lui Hristos.

Întrebări pentru discuții

1.     Ce părere aveți despre ideea că Dumnezeu este la lucru – în tine – la locul unde lucrezi tu? V-ați gândit vreodată la asta?

2.     De ce credeți că locul de muncă ar fi un loc important pentru planul lui Dumnezeu de a vă crește în credință și de a vă face un ambasador al Său?

3.   Care dintre cele șase „focalizări” de mai sus ies în evidență pentru dumneavoastră când vă gândiți la locul dumneavoastră de muncă și la responsabilitățile și provocările de acolo?

4. Dacă până acum nu v-ați gândit la ideea că Dumnezeu lucrează în dumneavoastră la locul de muncă, ce ar fi diferit dacă de acum încolo v-ați însuși această idee în fiecare zi de muncă?

NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: 1Corinteni 3:9; 2Corinteni 5:20, 6:1; Efeseni 2:10; Coloseni 3:17; 2 Timotei 3:17.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.