După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 3 septembrie 2016

✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

Pace,
         Dumnezeu ne-a dat un pic de timp în care să răsuflăm… după o lună de încercări.
         Cu ceva timp în urmă, Bishojit, unul dintre copiii luați în grija noastră, a fugit de acasă. Apelând la poliție pentru a-l găsi, s-a demarat o anchetă care a presupus și anchetarea activităților noastre misionare. Totodată am aflat că actele pentru a intra în legalitate cu casa de copii sunt foarte greu de obținut. Este aproape imposibil ca un misionar să deschidă un orfelinat. Această situație ne-a pus într-o poziție foarte vulnerabilă.

         Avem pace pentru moment pentru că până acum nimeni dintre autorități (nici poliția și nici protecția copilului) nu ne-au mai vizitat sau căutat. Asta nu înseamnă că ei nu vor mai veni.

           Copilul care fugise, Bshojit, este acum în mâna autorităților, care încearcă să se hotărască unde să-l plaseze în grijă (și eu cred că noi nu suntem pe lista de îngrijitori posibili pentru că noi încă nu avem o casă de copiii recunoscută de stat).

          Lucrurile s-au mai liniștit și din alte motive. Primul este că numărul de persoane în grija noastră s-a micșorat mult. Sursa de tensiune a fost aducerea de persoane noi sub acoperișul nostru. În ultima lună am primit doi copii noi și două femei. Copii cei noi sunt din nou la vechile lor adrese. Mousumi, o fată de 10 ani, s-a reîntors în zona de prostituție (nu îi plăcuse la noi – în fiecare zi spunea că vrea să meargă „acasă”). Pe Shiva, un băiat de 12 ani, mama lui l-a luat înapoi de frică să nu-l facem creștin.

      Celorlalte femei, Gaietri și mama ei, nu le-a plăcut la noi pentru că nu se puteau lăsa de tutun. Și noi nu le-am lăsat să-l folosească. De asemenea, ele suspinau după idolii lor și închinarea la ei.

      Barnali s-a întors la părinții ei. Familia ei este cu probleme. Ei au fost botezați anul acesta (părinții și Barnali). S-au întors cu adevărat de la idoli la Dumnezeul cel viu, dar încă au de luptat cu problemele lor de familie. Fata lor mai mare, Babli, s-a născut cu un handicap. În ultima lună se duc în fiecare duminică la o adunare carismatică pentru a primi rugăciune de vindecare pentru ea (ei vin la adunarea noastră numai sâmbătă). Cealaltă fată, Barnali, care este la liceu, părinții o lăsaseră pentru o perioadă cu noi pentru că avusese probleme de comportament datorită unor relații cu prietenii ei. Familia aceasta este în tensiune din pricina lui Barnali. Sunt două partide în această familie: tatăl, care încearcă să o stăpânească, și mama, care îi cântă în strună. Acum, când Barnali s-a reîntors la părinții ei, vechile probleme au reapărut. Tatăl lui Barnali a supraviețuit unui infact.

          Însă, pentru noi, lucrurile sunt acum mai simple și liniștite. Am putut oferi mai mult timp lucrării de predicare și vizite.

               Iată câteva motive de rugăciune:

  1. Ca Dumnezeu să clarifice mai departe situația cu Bishojit (băiatul care fugise de la noi), ca Dumnezeu să ne scoată cu bine din orice încurcătură legală cu privire la el, ca Dumnezeu să îngrijească de El unde se găsește.

  2. Ca Dumnezeu să aibă milă de persoanele cele noi, care nu au putut sta cu noi (Mousumi, Shiva, Gaietri și mama ei)

  3. Pentru unitate și izbăvire în familia lui Barnali.

  4. Pentru roadă în lucrarea de plantare de biserici în Jalpaiguri, Talma, Haldibari, Maynaguri și Mekliganj. Bengalezii sunt foarte greu de adus la credință și puțini rămân pe cale până la sfârșit. În Talma, Atzinto face lucrare. El s-a mutat acolo cu familia lui. În Haldibari este Pranish și familia lui. În zona Maynaguri este Raju și familia lui, iar în Mekliganj îi avem pe Joghesh și Dinesh cu familiile lor.

  5. Rugați-vă pentru lucrătorii care sunt la școli biblice (David și Abigail-Kerala și Sanjit-Delhi).

                                                                              Mulțumim mult.
                                                             
                        Daniel
                                                               All my hope is in Jesus Christ!

 
  •  Prima poza, este despre școala duminicală. Saroja conduce școala duminicală împreună cu celalalte surori. Toți copii care vin sunt necreștini. Unul dintre ei a fost accidentat duminica trecută și e încă în spital.
  • A doua poză, este poza familiei lui Joghesh Roy, un lucrator din Mekliganj. Numai soția lui a fost botezată. Are și un băiat și o fată. Locuiesc împreună cu părinții și frații lui Joghesh, care sunt toți necreștini.
  • În a treia poză sunt trei dintre băietii care sunt în grija noastră: Rahul, Ashish și Suvo. Au tăiat pomelo și și-au făcut căciuli.
  • În a patra poză este Atzinto, un lucrător situat în Talma, în vizită la familia lui Kishor Roy.


Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.