După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 24 august 2016

✡ Alfa Omega TV: Viaţa unei familii de evrei pe muntele Măslinilor, în Ierusalim



Muntele Măslinilor este un loc biblic important, dar, de asemenea, face parte din zona disputată, numită și Ierusalimul de Est. Scott Ross a vizitat o familie de evrei ce locuiește nu departe de aici, între o mulțime de arabi. Unii l-ar putea numi un migrant, dar el spune că se reașează pe "muntele istoriei".
Biblia menționează de multe ori Muntele Măslinilor, atât în Vechiul, cât și în Noul Testament. E locul unde Hristos va păși atunci când Se va întoarce să cucerească Ierusalimul.
Ce ne înconjoară? E ușor de înțeles din punct de vedere geografic, fiindcă acum privim spre colțul sud-estic al orașului Ierusalim. L-am vizitat pe Yishai Fleisher și familia lui, care locuiesc în Ma'ale HaZeitim, pe versantul Muntelui Măslinilor.
Unii îl numesc migrant, spunând despre comunitatea sa că e o piatră de poticnire în calea păcii, însă el zice că evreii locuiesc aici de mii de ani și nu se va lăsa intimidat.
Acestea sunt zidurile ridicate de Soliman Magnificul, dar ele au fost zidite peste zidurile antice ale Ierusalimului. Vedem Muntele Templului, unde au fost cele două temple și unde Avraam aproape
și-a jertfit fiul, pe Isaac. La vest, vedem magnificul cimitir de pe Muntele Măslinilor, unde se află 180 000 de morminte evreiești.
Eu îl numesc "muntele istoriei". Evrei de seamă au fost îngropați acolo și e locul de îngropare al poporului nostru de 3 000 de ani.
Această porțiune din istoria evreiască se află în partea de est a orașului, pe care mulți o numesc
Ierusalimul de Est. Acestea au fost teritorii luate de la Israel în 1948 de către armata iordaniană, condusă și înarmată de britanici. În 1967, am eliberat și capturat aceste teritorii și ne-am întors în aceste locuri. De aceea, sună ciudat când oamenii spun că n-avem niciun drept să fim aici, că ne aflăm pe teritoriul altcuiva... Eu doar le arăt spre acest munte și le spun că el e dovada. Oamenii noștri sunt acolo de peste 3 000 de ani. 
Fleisher spune că evreii au cumpărat terenul în anii 1700 pentru a extinde cimitirul, însă aceasta n-a mai avut loc. Acum, 100 de familii de evrei trăiesc în complexul securizat Ma'ale HaZetim, construit pe acel teren. Copiii se joacă în interiorul incintei, majoritatea vecinilor fiind arabi. 
Noi locuim lângă vecini arabi. Toți sunt arabi, musulmani. Sunt și câțiva creștini, dar majoritatea sunt musulmani. Unii cred în ideologia jihadistă că noi n-avem niciun drept aici.
Există certuri între voi sau trăiți în pace cu acești vecini arabi ?
În loc de cuvântul "pace" aș prefera cuvântul "normalizare". Noi încercăm din greu să ne normalizăm existența. Noi ne vedem ca niște băștinași care se reîntorc.
Fleisher spune că cei ce locuiesc acolo se confruntă săptămânal cu atacuri, dar ei rezistă. Oamenii spun că punem copii în pericol, dar primul lucru de care trebuie să ne amintim e că a fi evreu este o "îndeletnicire" periculoasă. Îi învățăm pe copii să aibă curaj în fața intimidării.
Aceasta e o tradiție evreiască, după povestea lui David și Goliat. Asta presupune să nu te lași intimidat, să nu-i lași pe alții să-ți șteargă povestea și să-ți spună că n-ai ce căuta în Ierusalim. Nu există ironie mai mare decât a spune evreilor că n-au ce căuta în Ierusalim.
Unii spun că e o idee bună aceea de a diviza Ierusalimul, dar despre ce vorbim, de fapt? Doriți să luăm un oraș, să ridicăm un zid în mijlocul lui, să-l divizăm bazat pe rasă și etnie și să mutăm evreii într-o parte și arabii în altă parte ? E o viziune progresistă să împarți un oraș pe criterii rasiale și să ridici un zid, ca o rană, în mijlocul lui? Pare o gândire înapoiată.
Noi nu suntem migranți, ci oameni care s-au reîntors. Noi ne revendicăm drepturile strămoșești. Ideea că noi nu aparținem acestei zone și că suntem străini e un mit creat pentru a deprecia
dreptul poporului evreu asupra acestui pământ.
Cum vezi filosofia despre renunțarea la pământ pentru pace ?
E o înțelegere greșită a gândirii din Orientul Mijlociu. Când spui că ești gata să renunți la pământ pentru pace, pentru un oriental e ca și cum ți-ai da soția ca să nu suferi. A-ți da pământul pentru pace înseamnă a renunța la unul dintre cele mai râvnite lucruri, pământul tău, și te descrie ca fiind o făptură fără coloană vertebrală, care va fi distrusă cu timpul. 
Suntem chiar în mijlocul situației. Vă puteți ruga pentru Ierusalim venind aici, mergând la Zidul Plângerii, la Muntele Templului și vorbind cu Domnul, mulțumindu-I pentru această oportunitate.
Trebuie să fii părtaș la ce se întâmplă. Trebuie să ne rugăm și să sperăm, dar trebuie să și acționăm. 
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 141 - august 2016 - ultimele stiri crestine:http://alfaomega.tv/stiri/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.