După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 16 iunie 2016

Vlad Schlezak – Lupta creștinilor cu anorexia, bulimia si tulburările de alimentație

Pornim de la ideea că trupul nostru este Templul Duhului Sfânt și că viața aceasta trebuie pusă în slujba lui Dumnezeu. Conform Psalmului 90, viața noastră este de 70-80 de ani, deci nu avem voie să trăim în așa fel încât să obligăm trupul acesta să plece mai devreme. 
Orice moarte înainte de această vârstă, din vina celui ce-a băut prea multă cafea, alcool, a tras tutun și heroină, a băut carbogazoase, a mâncat un porc în 6 luni trebuie socotită ca o formă de sinucidere lentă. Comoara aceasta o păstrăm în vase de lut, de aceea trebuie să avem grijă cu ambalajul. Comoara este sufletul care e veșnic, scump și personal. 
Americanii cheltuiesc 50 de miliarde de dolari pe an cu cei ce nu se mai pot opri din mâncat până mor. Aproximativ 300.000 de americani mor anual cu hamburgherii între dinți. 
Corpul unui bărbat din zilele noastre are cu 53% mai multă grăsime decât nivelul normal, iar al femeilor cu 50%.
Sunt multe lucruri care contribuie la dezvoltarea unei tulburări de alimentație la o persoană:
A. Cultura noastră accentuează atributele fizice
Femeile trebuie să fie slabe pentru a avea succes social, sexual sau chiar profesional. De aici și până la anorexie nu-i decât un pas. După aceea se intră în faza de schelet, iar la urmă de tot vine moartea. Când eram copii înțelegeam că omul trebuie să moară și apoi devine schelet. Vom fi o societate sănătoasă când va fi din nou la modă și Rubens. 
B. Relațiile noastre familiale
Relațiile dintre oameni sunt tot mai tensionate, iar persoana abuzată își va căuta refugiul în mâncare. Subconștientul va acționa butonul de panică în dreptul instinctului de autoapărare. 
C. Trăsăturile de personalitate 
Anorexicii și bulimicii au o personalitate diferită. Sunt oameni morali și etici, copii supuși care de mici au mâncat tot ce li s-a pus în farfurie. Când și-au propus ceva au reușit. Chiar să slăbească până la 35 de kilograme.

Ce să facem?
A. Să nu uităm că dieta originală pe care ne-a dat-o Dumnezeu a fost alta. Geneza 1:29
- Putem să ne luăm carbohidrații necesari din fructe bogate în fibre, ele fiind eliberate încet în cursul sanguin și din legume
- Din cereale provin carbohidrații și proteinele
- Soia este o sursă excelentă de proteine
- Să ținem macroalimentația în balanță 
- 40% din calorii trebuie să vină din carbohidrați, 30% din proteine și 30% din grăsimi
- Să avem grijă la carne. Cât mai puțină.
B. Să nu uităm că nu suntem ai noștri.
- 1 Cor. 6:19,20.
C. Să nu uităm că trebuie să hrănim în primul rând sufletul.
- Când el va fi sătul și trupul va ști ce să facă.
D. Este mai mult decât necesar o zi de post pe săptămână atât din punct de vedere spiritual cât și medical.
E. Mâncați la ore fixe și niciodată după ora 18.
F. Mergeți la un nutriționist și urmați un program strict de alimentație.

Vlad Schlezak

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.