După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 9 mai 2016

Mana de Luni: Robert J. Tamasy - Fapte care vorbesc mai tare decât cuvintele

Trăim într-o lume în care liderii proeminenți din diferite domenii fac promisiuni mari și stridente. Ne spun ce vrem să auzim și se presupune că astfel ne vor câștiga încrederea. Din nefericire, însă, deseori cuvintele nu sunt susținute de nivelul de performanță care ne-am aștepta să existe.

Zicala „Faptele vorbesc mai tare decât cuvintele” rămâne adevărată. Bob Doll, director de strategie în cadrul unei firme de resurse manageriale, a reformulat-o astfel: „Mărturia personală se vede atunci când ești bun în ceea ce faci, (ocupația și chemarea ta) și ești bun în modul cum faci (cum îi tratezi pe ceilalți, acțiunile și atitudinile tale)”.

Recent am făcut ceva renovări la subsolul casei noastre. Muncitorii care au venit să lucreze acolo (un vopsitor, un instalator și un contractor) mi-au fost recomandați cu mare apreciere. Din fericire, calitatea așteptată a lucrării a fost confirmată. Se vede clar că ei sunt mândri cu munca lor, iar noi suntem mulțumiți cu ceea ce ei fac.

Acest lucru ar trebui să fie adevărat și pentru aceia dintre noi care ne numim urmași ai lui Isus Hristos. Dumnezeul pe care Îl slujim a creat lumea din jurul nostru și tot ceea ce vedem, ca fiind excelente. Ca oameni creați după chipul Său (Genesa 1:26), noi putem arăta aceasta și prin calitatea muncii noastre, orice am lucra. Slujind ca „ambasadori ai pieței” (așa cum ne numim în cadrul CBMC) noi putem influența pe cei cu care lucrăm zilnic în atitudinea lor față de Hristos, în funcție de ceea ce văd ei în noi. Biblia arată câteva modalități prin care noi putem să ne comunicăm credința nu doar prin cuvinte, dar și mai puternic – prin acțiunile pe care le facem:

Să recunoaștem pentru cine lucrăm.
Deseori, atitudinea noastră la locul de muncă este să îndeplinim dorințele șefului nostru și atât. Dar urmașii lui Hristos au un standard mai înalt: „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos.” (Coloseni 3:23).

Lucrează pentru alții în modul în care ți-ai dori ca ei să lucreze pentru tine.
Când suntem în rolul de client, ne așteptăm să primim cele mai bune produse și servicii din partea celorlalți. În același fel, atunci când noi lucrăm pentru alții (colegi, clienți, companie) avem obligația de a le oferi ce avem mai bun: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel;…” (Matei 7:12).

Lucrul bine făcut va fi recunoscut.
Privind în jur, vedem mulți oameni care par să fie mulțumiți doar să lucreze la minimum, suficient cât să își păstreze slujbele, dar fără să implice un efort intens. În acest context, munca consistentă și făcută cu dedicare nu se poate să treacă neobservată: „Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând.” (Proverbe 22:29).

Demonstrează că munca noastră este la fel de bună ca și cuvântul nostru.
Lumea ne face multe promisiuni deșarte, care nu se vor împlini niciodată. Dacă suntem persoane care își țin promisiunile (chiar străduindu-ne să depășim așteptările atunci când e posibil), ne vom forma o reputație bună și vom avea mereu de lucru pe viitor: „Oriunde se munceşte este şi câştig, dar oriunde numai se vorbeşte, este lipsă.” (Proverbe 14:23).

Întrebări și discuții:

1.     Sunteți de accord cu zicala: „Faptele vorbesc mai tare decât cuvintele” ? Dacă da, puteți să vă gândiți la un exemplu când faptele cuiva au contrazis promisiunile lui sau au trădat altceva decât ceea ce pretindea persoana respectivă?
2.     Cum considerați că este influențată mărturia noastră ca ambasadori ai lui Isus Hristos de modul în care lucrăm?
3.     În opinia dumneavoastră, ce înseamnă să lucrezi în mod excelent?
4.     Ați fost vreodată în mod public lăudat și recompensat pentru calitatea bună a muncii dumneavoastră? De cealaltă parte, au fost cazuri  în care munca depusă de dumneavoastră a fost una sub standardul cerut (dumneavoastră ați fost conștient de aceasta) și altcineva a făcut v-a adus la cunoștință acest lucru? Comparați cele două situații și modul cum v-ați simțit.
  
NOTĂ: Alte texte din Biblie relevante pentru subiectul discutat: Eclesiastul 2:24-25; Coloseni 3:17; Efeseni 2:10; 2 Timotei 3:16-17.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.