După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 28 aprilie 2016

Știripesurse.ro: Ciocnirea creștinismului de islam. Cum se construiesc moschei în lume & cum se expropriază biserici

Asumarea trecutului, lupta pentru democrație, integrarea în Uniunea Europeană ar trebui să fie preocupările Turciei de astăzi dacă ne luăm după declarațiile liderilor săi. Un stat care în loc să rămână în prezent, se afundă într-un trecut tenebros de unde apar subiecte ca cele de astăzi: dorința arzătoare de a construi o moschee și la București, ordonanța din 25 martie a guvernului turc pentru exproprierea a 60%[1] din orașul Sur, Diyarbakir (o parte istorică, patrimoniul UNESCO[2]), exproprierea a cinci biserici[3]printre care și cea mai mare biserică armenească din zonă cât și declarația președintelui parlamentului turc prin care anunță că se dorește o Constituție religioasă: „Ca țară musulmană, de ce trebuie să fim într-o situație în care ne ascundem de religie? Suntem o țară musulmană. În consecință, trebuie să facem o Constituție religioasă. Înainte de orice, laicitatea nu trebuie să figureze în noua Constituție” consideră Ismail Kahraman.
Ca istoric, ca specialist în istoria recentă a Turciei, consider că aceste decizii atacă în primul rând principiile kemaliste: etatism, naționalism, secularism, republicanism, populism și revoluțianism. Desigur, aceste principii ale perioadei interbelice au stat la dezvoltarea statului turc, au creat premisele ruperii cu trecutul, ruperea de Imperiul Otoman și crearea unei Republici, apropiate valorilor europene. Aceste decizii, ideologia kemalistă cât și reformele din timpul lui Ataturk nu s-au adoptat ușor.
Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.