După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 21 ianuarie 2016

DC News.ro: Cazul Bodnariu sau ce înseamnă bunele intenţii

Deputatul PSD Ana Birchall subliniază, într-un material scris pentru dcnews.ro, că sistemul de protecție a copilului din Norvegia, chiar dacă ar avea un scop nobil, poate dăuna multor familii, fapt confirmat prin condamnările de la CEDO. 

Iată analiza politică scrisă de Ana Birchall, pentru dcnews.ro: 

Presa a prezentat şi dezbătut pe larg cazul familiei Bodnariu, stabilită în Norvegia, care a rămas fără cei cinci copii în urma unei intervenţii a Protecţiei Copilului din statul scandinav. Dincolo de detaliile specifice ale acestui caz, el deschide discuţia despre eficienţa legii care asigura protecţia copiilor în Norvegia, despre argumentele care au stat la baza unor decizii similare luate în cazul altor familii de emigranţi şi, nu în ultimul rând, despre cât de departe poate merge intervenţia statului în viaţa familiei.

Raport negru pentru Barnevernet

Legislaţia norvegiană impune obligativitatea profesorilor şi a responsabililor şcolari de a semnala către serviciul de protecţie a copilului orice suspiciune de abuz, chiar şi atunci când nu există probe clare. Plecând însă de la un principiu corect, care respectă interesul superior al copilului, autorităţile norvegiene au dovedit că legea poate fi aplicată şi în dauna copiilor şi a familiilor din care provin. În plus, situaţii similare cu cea a familiei Bodnariu au determinat Comitetul Nordic pentru Drepturile Omului (NCHR) să acuze state ca Norvegia, Finlanda, Danemarca şi Suedia că vizează mai degrabă familiile monoparentale, cele cu dificultăţi economice şi familiile de emigranţi. Mai mult, raportul elaborat de NCHR subliniază clar faptul că Norvegia şi Finlanda au fost deja condamnate de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru încălcarea drepturilor copiilor şi părinţilor. Iar, în momentul în care ai de a face cu atât de multe situaţii în care s-a dovedit că Protecţia Copilului a intervenit neîntemeiat sau chiar abuziv, este momentul să îţi pui întrebarea dacă nu cumva este nevoie de o modificare a legislaţiei sau măcar de un control mai riguros al implementării acesteia.

Continuarea pe www.dcnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.