După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 15 septembrie 2015

Frații Groza la Ploiești


Frații Groza la Dărmănești, județul Dâmbovița


Iosif Ţon – Istoria culturii europene în era creștină

În primele trei secole ale erei creștine, Europa a fost sub dominația culturii romane. Creștinismul era o religie ilicită și persecutată.
La începutul secolului al IV-lea, Împăratul roman Constantin a decis să dea religiei creștine statut de religie liberă, el însuși s-a încreștinat și treptat, în cursul secolului al IV-lea, religia creștină a fost făcută religie de stat și toate formele de religie păgână au fost scoase în afara legii.
Împăratului Constantin nu i-a plăcut învățătura lui Isus, în special cea din predica de pe munte, despre iubirea dușmanilor și despre bunătate și iertare. El dorea doar un Cristos cosmic, care să-l ajute în războaiele de cucerire și de dominație nemiloasă si brutală. Sinoadele alcătuite din episcopi, începând cu cel de la Nicea din anul 325, au căpătat sarcina să definească ce înseamnă religia creștină. O mare parte dintre acești episcopi erau puternic influiențați de filosofia greacă și formulările dogmelor și a practicilor creștine au fost și ele puternic influiențate de această filosofie.
Începând din secolul al V-lea, Biserica creștină oficială (catolică și ortodoxă) a căpătat putere absolută asupra gândirii și a culturii imperiului. Așa a început ceea ce noi numim ”evul mediu”, dar în istoriografia apuseană se numește ”evul întunecat” (dark ages). Este ciudat, dar oare nu este și semnificativ, că prin dominația Bisericii creștine de stat s-a intrat într-o epocă de întuneric! Dar trebuie precizat că această Biserică nu se mai baza pe învățăturile Întemeietorului creștinismului, ci pe formulări filosofice grecești și pe practici de origine păgână. Creștinismul acesta nu era bazat pe învățăturile Domnului Isus Cristos!
Pe la anul 1.300 d.Cr. a început o mișcare de înnoire, numită ”Renașterea”. Au apărut atunci mari scriitori, poeți, pictori, filosofi, astronomi și alți oameni de știință care au îndrăznit să spargă tiparele gândirii Bisericii și să introducă o gândire laică, în centrul căreia era plasat omul. De aici și denumirea de ”umanism”, dată filosofiei Renașterii. Prin aceasta, a avut loc o înflorire a stiințelor și a artelor.

La Ordinea Zilei: Care muzică este bună și care este rea

Interviu cu Ken Tucker 
- dirijor și muzician, 
misionar american în România. 
Lucrează împreună cu 
Fundația Jubilate din România.

Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Florin Ianovici şi Florina & Alin Jivan în Danemarca şi Suedia


Pastor Nelu Brie – Erezia Cetatea sărbătorilor: particularitați si evaluare

Vezi şi alte resurse în pagina
Nelu Brie

† Serviciu de dedicare în slujire a pastorului Radu Știr la Biserica Baptistă Română din Charlotte

Biserica Baptistă Română din Charlotte a avut pe data de 13 septembrie 2015 un Serviciu divin de dedicare în slujire a fratelui păstor Radu Știr. Fratele Știr se alătură fratelui păstor Livius Percy în echipa pastorală de la Biserica din Charlotte. 

Alături de ei au participat următorii frați păstori: Sorin Sabou, Ioan Știr, Ioan Urs, și Beniamin Câmpean. La acest eveniment a participat și Biserica Baptistă Română din Hickory. Îi dorim fratelui păstor Radu Știr multe binecuvântări și reușită îl lucrarea lui Dumnezeu pe care o va desfășura la Charlotte.

Primul rând, Flavia, Radu, Sonia Știr și  Sorin Sabou

Binecuvântări tuturor,

Sorin Sabou

Aniversare 3 ani – Biserica Peniel Londra


Vox Dei Production: Interviu cu pastorul Sorin Sabou, preşedintele Asociaţiei Bisericilor Baptiste din USA şi Canada

Vezi și pagina 

Vezi și:

Alex Păduraru la Biserica Râul Vieții Constanţa


Samy Tuțac – Viața la cote maxime...


(O provocare la început de an școlar & universitar)

Ești pasionat de viață? Ai o dorință profundă de a experimenta tot ceea ce are Dumnezeu pentru tine? Vrei să te bucuri de ce are El mai bun pentru tine? Sau iți place să fii mediocru, satisfăcător, acceptabil? Sunt întrebări la care trebuie să căutăm răspuns. Fă-ți timp și în liniște, caută voia lui Dumnezeu și scopul Lui cu privire la tine. Caută să te aliniezi planului pe care Dumnezeu îl are pentru tine. Stai de vorbă cu Dumnezeu și pune-i întrebări. Numai El poate răspunde la aceste întrebări. Întreabă-L cu încredere, Doamne...
...La ce te-i gândit când m-ai creat?
...Ce vrei să fac cu viața mea?
...Ce vrei să faci cu viața mea?
...Ce dorești să experimentez?
...Care sunt posibilitățile din mine?
...Care este potențialul care îmi stă în față?
...Ce aș putea deveni?
...Ce dorești pentru mine?
L-ai întrebat pe Dumnezeu ce vrea să fii și ce vrea să faci? L-ai întrebat pe Domnul ce plan și ce scop are cu tine? Dacă niciodată nu ai stat de vorbă cu Dumnezeu în felul acesta, ar trebui să îndrăznești să-L întrebi deschis:"Ce m-ai creat să fiu și să fac? Ce plan și ce scop ai pentru mine?" Dumnezeu nu vrea pentru noi o viață satisfăcătoare, El vrea ca noi să experimentăm o viață din belșug. Iar viața din belșug înseamnă o viață plină de prezența lui Dumnezeu...de dragostea, bucuria, pacea, speranța, binecuvântările și de puterea Sa. Nu ar trebui să ne mulțumim cu supraviețuirea...ar trebui să ne dorim cum pasiune, să trăim la maxim pentru Cristos...ești binevenit să te alături celor care doresc să trăiască zilnic la maxim pentru Cristos.

Pastor Samy Tuțac

Înscrieri la Școala de predicare Cireșarii


Articol eliminat

Conferința de femei „Dragoste desăvârșită” la Biserica Agape Timişoara


Ionel Tuțac – Procesul educațional continuă la Lugoj

Inca de la inceputurile ei miscarea baptista a pus mare pret pe educatia copiilor. Acest proces s-a desfasurat nu doar in cladirea bisericilor, in cadrul orelor de Scoala Duminicala, ci si prin intermediul unor scoli infiintate de catre bisericile baptiste. Astfel de proiecte educationale s-au dezvoltat in intreaga lume, inclusiv in tara noastra.

Una din bisericile baptiste ce se preocupa de educatia copiilor este si Biserica "Harul" din Lugoj. 

In anul 2001 a luat fiinta in cadrul acestei biserici gradinita "Copiii harului", iar apoi, dupa transformarea unei scoli evreiesti in scoala crestina, in anul 2008, au inceput cursurile unei scoli primare, numita Scoala "Harul".

Aceasta scoala, acreditata de catre Ministerul Educatiei, Invatamantului si Cercetarii a crescut an de an, fiind la ora actuala una din cele  mai bine cotate institutii de invatamant din municipiul de pe Timis.