După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 14 septembrie 2015

Redeşteptarea.ro: Noul sediu al Şcolii Gimnaziale “Harul”, transformare spectaculoasă în nici două luni

La Lugoj, ultima deschidere de nou an şcolar, în ordinea programării, a fost şi cea mai spectaculoasă.

De la ora 11, la Şcoala ”Harul” (situată în spatele Sinagogii lugojene), a avut loc inaugurarea festivă a noului an şcolar, urmată apoi de inauguarea cursurilor în locaţia fostei Şcoli generale nr. 5.

Interiorul imobilului din centrul oraşului a avut parte de o transformare radicală, într-un timp record.

La festivitatea desfăşurată în curtea fostei şcoli evreieşti, au luat cuvântul primarul Francisc Boldea, senatorul Ioan Iovescu, managerul şcolii – Emanuel Olaru, pastorul Ionel Tuţac – președintele Asociaţiei ”Legământul Harului”, prof. Aurelian Sima – inspector şcolar general adjunct şi, bineînţeles, prof. Elena Linguraru, directoarea şcolii.

Continuarea pe www.redesteptarea.ro

Școala Lucrătorilor Creștini la Timișoara


Radio Armonia: CONCURS - Înapoi la școală!


Asculta Radio Armonia in perioada 14 - 19 septembrie si poti castiga o tableta!
Asculta in fiecare zi, de luni pana sambata, in intervalele orare: 9-10, 15-16 si 20-21 sa afli care este melodia zilei si trimite-ne numele tau si raspunsul in fiecare zi pe adresa: concurs@radioarmonia.ro
Cei care trimit cel putin 3 raspunsuri corecte vor fi automat inscrisi in tragerea la sorti ce va avea loc sambata 19 septembrie, in cadrul emisiunii Armonii de weekend.
Conditii de participare: sa fii elev sau student
Succes!

La Ordinea Zilei: Începerea anului școlar (14 Septembrie 2015)

Interviuri 
cu mai multi directori 
de școli creștine din țară


Gabi Zăgrean și familiile Timofte & Repede la Graz, Viena și Linz


Convenţia Bisericilor Penticostale, Detroit 2015

“Divinitatea Cuvântului lui Dumnezeu” 
Aceasta a fost tema celei de-a 47-a Convenţii a Bisericilor Penticostale Române din America și Canada, care a avut loc la Detroit, statul Michigan, în perioada 4-7 septembrie, 2015. Biserica organizatoare a fost “Aleluia Romanian Pentecostal Church” din orașul Dearbon Heights, statul Michigan, păstorită de fratele Gavril Fazecaș. www.alleluiaro.com

La acest eveniment au participat peste 3.000 de credincioși din toate colţurile Americii, dar în mod preponderent din statele Michigan și Illinois. Lucrările Convenţiei s-au desfășurat la Cobo Center, o facilitate extinsă și renovată recent cu o investiţie de peste 279 de milioane de dolari. În același timp, programele Convenţiei au fost transmise live pe Internet prin intermediul postului de televiziune “Credo TV” și urmărite online de câteva zeci de mii de vizitatori.

La Programul Convenţiei au participat diferite formaţiuni muzicale dintre care amintesc: Corul Convenţiei, Fanfara Convenţiei, Corul de bărbaţi, Corul și Orchestra Convenţiei, Corul de tineri al Convenţiei, Grupul de fete, Grupul de băieţi, Grupul de copii, Grupul Speranţa, Quartet ș.a.m.d.

Demn de reţinut faptul că prima Convenţie a Bisericilor Penticostale Române din Statele Unite ale Americii și Canada a avut loc tot la Detroit, în 1969, ocazie cu care fr. Petru Tivadar a fost ales președinte.

Anul viitor, Convenţia va fi organizată de Biserica Penticostală Betania din Niles (Chicago), Illinois, păstorită de fratele Luigi Miţoi: www.bethanynewsite.com Tema din 2016 va fi : ”Misiunea bisericii”.

† Kim Davis, prima zi la muncă după eliberarea din închisoare

Luni dimineata, Kim Davis, functionara de judet al Statului Kentucky, se reintoarce la biroul ei, dupa ce a fost eliberata din inchisoare unde a fost incarcerata timp de o saptamana pentru ca a refuzat sa se conformeze ordinului judecatorului de la U.S. District, de a elibera certificate de casatorie homosexualilor.
Multi reporteri si avocati vor fi cu ochii pe ea ca sa vada modul in care ea  va proceda in legatura cu eliberarea certificatelor de casatorie a homosexualilor. Ea a transmis prin avocatii care o reprezinta ca nu-si va calca sub nici o forma pe constiinta si nici pe credinta ei. O purtatoare de cuvant pentru ACLU (firma de avocati care reprezinta homosexualii), Amber Duke, a declarat ca  daca ea (Kim Davis), nu se va conforma nici de data aceasta ordinului instantei, ei se vor intruni si vor lua o decizie cu privire la urmatoarea lor actiune.
Cei care sunt impotriva ei doresc ca ea sa-si dea demisia, dar ea spune ca a fost aleasa prin voturi de cetatenii americani ai Statului Kentucky si depinde de ei ca la noua alergere sa fie votata din nou, sau nu.
Kim Davis nu poate fi data afara din aceasta functie pentru ca are mandat pe timp de aproape patru ani, dar instanta federala ar putea interveni si sa o inchida din nou pentru ca nu se supune legii federale a Statelor Unite.
Va rugam sa va rugati pentru Kim Davis ca Dumnezeu sa-i dea izbanda pentru ca de cazul ei depinde foarte mult libertatea religioasa a indiviului in aceasta tara.
Vezi și:

✡ S-a descoperit orașul biblic Gat, locul de origine al lui Goliat

Printre cele mai semnificative descoperiri arheologice pana la ora actuala, gasite la acest loc, includ, printre altele: dovada unui cutremur de pamant din secolul al 8-lea, inainte de Christos, care este posibil ca a fost cutremurul mentionat in Cartea lui Amos 1:1; ramasite care sunt legate de cel mai timpuriu sistem de asediu din lume, construit de Hazael, imparatul din Aram,  Damasc,  in jurul anului 830 inainte de Christos, impreuna cu dovezi extinse care au urmat dupa capturarea si distrugerea orasului de catre Hazael, dupa cum este mentionat in 2 Imparati 12:18; si ramasite ale castelului cruciadei „Blanche Garde” in care este stiut ca a fost imparatul Richard the Lion- Hearted.

Israel – Arheologii israelieni de la Universitatea Bar-Ilan au descoperit o poarta de intrare si alte ramasite ale orasului filistean, Gat, care este mentionat in Biblie ca a fost locul de origine al gigantului Goliat, care s-a luptat si a pierdut batalia impotriva unui om care mai tarziu a devenit imparatul David.
Profesorul Aren Maeir impreuna cu colegii lui, au efectuat sapaturile in Parcul National Tel Zafit, care este situat intre Aschelon si Ierusalim. Gat a fost distrus in anul 830 inainte de Christos de catre Hazael, imparatul Damascului.
Poarta este cea mai mare de acest gen descoperita in Israel, potrivit afirmatiei profesorului Maeir, care a spus ca aceasta descoperire intareste teoria ca Gat a fost odata un oras foarte influent.
Alte lucruri descoperite in timpul acelor sapaturi includ un templu, o facilitate de productie a fierului si alte cladiri.
Traducere in limba romana: Agnus Dei 
Sursa: BCN – http://www.breakingchristiannews.com/articles/display_art.html?ID=16438

✡ Alfa Omega TV: Raport european: Expansiunea antisemitismului în Europa

Invitatii Dan Ashbel, ambasadorul Israelului in Finlanda si Estonia, si Gregory Lafitte, reprezentant al Coalitiei Europene pentru Israel, vorbesc despre aparitia si expansiunea antisemitismului in Europa, mai ales in tari precum Franta, unde e cea mai mare comunitate evreiasca.
mai multe resurse crestine gasiti pe site-ul www.alfaomega.tv

VIDEO: Botez la Sala Cireșarii (13 Septembrie 2015)