După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 4 iulie 2015

✔ Botez la Biserica Maranata Turnhout, Belgia


În data de 05-07-2015 de la ora 10.00, vă invităm să participaţi la o zi de sărbătoare. 

Vom avea un Botez Nou-Testamental.

Vă aşteptăm cu mult drag sa ne bucurăm împreună de acest eveniment şi mai ales în prezenţa Duhului Sfânt.

Cine va crede și se va boteza, va fi mântuit. (Marcu 16:16)

† Magda Popescu a plecat la Domnul!





Dragilor, va aducem la cunostinta ca Magda Popescu a plecat in vesnicie. 

Portile cerului s-au deschis pentru ea. Acum se afla in bratele lui Isus Cristos.

Domnul sa mangaie si sa intareasca familia indoliata!


Dorin Druhora şi Luigi Miţoi la Cortul de la Expo Transilvania Cluj-Napoca

Vă anunţăm că în ultimele două seri de evanghelizare vor sluji la Cortul de la Expo Transilvania după cum urmează:
  • Sâmbătă, ora 19:00 – pastor Dorin Druhora
  • Duminică, ora 18:00 – pastor Luigi Miţoi (împreună cu un cor de aprox. 100 de tineri din Biserica Bethany din Chicago).
Vă aşteptăm cu drag!

Credo TV: Interviu cu Glory Gates Quartet (2015)

Vezi și pagina 

Viorel Iuga – O armă veche, nu și învechită!

Dragi prieteni şi fraţi în Cristos Domnul,

Dumnezeu mi-a pus pe inimă să mă rog mai mult pentru colegii de slujire. Prima dată ne-am rugat cu biserica în care slujesc pentru colegii din Comitetul Executiv. Apoi ne-am rugat pentru toţi preşedinţii comunităţilor teritoriale. Văzând bucuria celor care s-au rugat şi pasiunea în rugăciune, m-am gândit să extind numărul celor care mijlocesc înaintea lui Dumnezeu.
 
Vă invit, deci, să ne rugăm împreună pentru toţi fraţii președinți de comunitate și pentru cei din conducerea Convenției maghiare, care poartă jugul slujirii. Ştim că ei au familii, biserici şi multe alte domenii de implicare. Să ne rugăm pentru sănătatea lor fizică și spirituală, înţelepciune în decizii, putere în muncă, pace în suflet şi credincioșie în lucrare, în vederea onorării lui Cristos şi slujirii eficiente a fraţilor în credință. Să ne rugăm pentru soţiile lor, pentru copiii lor şi pentru atingerea obiectivelor pe care le au în suflet. Cred cu tărie că rugăciunea celor neprihăniţi are „mare putere”. Dacă Dumnezeu îi va binecuvânta mai mult, ne vom bucura cu toții de slujirea lor.

Pentru ca să vă rugaţi specific, vă dau numele celor 14 fraţi: Arad - Ignat Sorin, Bacău - Ţifrea Marin, Bucureşti - Boinganu Corneliu, Caraş Severin - Milutin Ilie, Cluj - Tămaş Vasile, Oltenia - Cruceru Viorel, Brăila - Ovidiu Ghiţă, Constanţa - Pop Iosif, Hunedoara - Ursu Mircea, Oradea - Vidu Petru, Sibiu - Stânea Timotei, Suceava - Viorel Candreanu, Timişoara - Tuţac Samuel, Valea Crişului Alb - Chirla Pavel.

Manu Traica & echipă sportivi din SUA la Biserica Baptistă Curtici


Duminica seara vom avea in mijlocul nostru pe Manu Traica, fosta handbalista de performanta, profesor de sport si un ambasador al credintei intre sportivi si iubitori ai sportului. 

Alaturi de ea vor fi si un grup de sportivi din SUA.

Sunny Trancă la Biserica @43 București


„Sens unic spre cer” – Turneu Speranța 9 - 22 iulie 2015


În perioada 9-22 iulie, sub genericul „Sens unic spre cer”, Misiunea Speranța va desfășura cea de-a doua parte a turneului evanghelistic din acest an. Turneul va include 11 localități din România și va avea ca scop vestirea Evangheliei prin cântare și predică.

Prin cântare va sluji Grupul Speranța, iar mesajul biblic va fi rostit de pastorii Gabriel Zăgrean și Luigi Mițoi.

Vă invităm să ne susțineți în rugăciune pentru ca Domnul să ne dea biruință în această lucrare și cât mai multe suflete să aleagă Calea spre viață.

Vă așteptăm în următoarele localități împreună cu cei dragi, prieteni, cunoscuți pentru a vă bucura de o seară pentru suflet!


ZIUADATAORA LOCALITATEALOCATIA PREDICATOR
Vineri10.07.2015
18:00Baia Mare, MMPiața MillenniumGabriel Zăgrean
Sâmbătă11.07.2015 18:00Pecica, ARStadionul "Progresul"Gabriel Zăgrean
Duminică12.07.201518:00Târgu Mureș, MSTeatrul de varăGabriel Zăgrean
Marți14.07.201518:00Satu Mare, SMStadionul Municipal "Olimpia"Mihai Micula
Miercuri15.07.201518:00Bistrița, BNStadionul "Jean Pădureanu"Luigi Mițoi
Joi16.07.201518:00Codlea, BVPromenadaLuigi Mițoi
Vineri17.07.201518:00BucureștiArenele BNRLuigi Mițoi
Sâmbătă18.07.201519:00Orăștie, HDStadionLuigi Mițoi
Duminică19.07.201518:00Câmpia Turzii, CJStadionul MunicipalLuigi Mițoi
Luni20.07.201518:00Rebrișoara, BNCort EvanghelizareGabriel Zăgrean
Marți21.07.201518:00Chieșd, SJStadion - Teren Comunal FIRPODGabriel Zăgrean

Ionel Tuțac – Cum afectează declinul demografic viața unei comunității religioase?


Scăderea dramatica a populației țării noastre si migrarea masiva a tinerilor din bisericile evanghelice spre locuri care oferă salarii mult mai atractive va conduce, in mod inevitabil, la închiderea multor biserici din mediul rural. Aceasta este o perspectiva trista, dar adevarata, pentru toate confesiunile religioase, inclusiv pentru baptisti si penticostali.

Statisticile demografice realizate de Institutul National de Statistica creioneaza tabloul unei natiuni imbatranite, cu o populație activa ce scade in mod dramatic de la un an la altul.

In anul 2014 au murit peste 250.000 de romani si s-au înregistrat doar 118.000 de nasteri, cu 7% mai puțin decât in anul anterior. Acest declin demografic afectează nu doar starea economiei, sistemul de pensii, ci si evoluția si dezvoltarea comunitatilor religioase.

Care sunt cauzele declinului demografic?

Dacă in urma cu aproape 50 de ani, prin decretul 770/1966, autoritățile comuniste doreau sa devină fruntașe in întrecerea socialista la sporul natural, prin abrogarea acestui decret,in primele zile ale libertatii noastre, milioane de prunci au murit înainte de a se naște. Liberalizarea avorturilor a făcut ca in medie 400 de prunci sa fie omorati zilnic.Din acest punct de vedere suntem campioni in Europa. Acest fapt n-ar trebui sa fie pentru noi un prilej de mândrie, ci unul de jena si de pocăință. Alte cauze care au generat declinul demografic sunt: firavul sprijin financiar oferit familiilor care au copii, situația materiala precară a multor familii recent întemeiate, lipsa unui loc de munca sau a unei case, rata mare a divorturilor, plasarea carierei profesionale in topul prioritatilor vieții, egoismul, intelegerea gresita a învățăturii crestine despre creșterea si educarea copiilor. 

Cum afectează declinul demografic viitorul unei comunității religioase?

Dacă pe vremuri se folosea expresia:"Cine nu are bătrâni sa-si cumpere!", astăzi expresia tot mai des auzita este:" Cine nu are copii sa-si înfieze!" Dar de unde sa înfiezi si mai ales pe cine? Chiar si centrele de plasament, in ciuda abandonului familial ridicat, au tot mai puțini copii. 
Numărul tot mai redus de copii din bisericile noastre trebuie sa ne îngrijoreze. In multe localități din mediul rural media de vârsta este de peste 70 de ani. In anii viitori aceste biserici vor rămâne goale. Pe măsura ce anii trec, bătrânii se tot împuținează, iar cei care supraviețuiesc nu mai au puterea de a sluji. Lipsa copiilor si a tinerilor înseamnă mai putina "gălăgie" in bisericile noastre, dar si mai putina bucurie si perspectiva. Tabloul este sumbru, dar cine n-are generatia tânara prezenta in Adunare, n-are nici viitor. 

Ce putem face pentru a câștiga generatia tânara pentru Hristos? 

Cel mai simplu si neproductiv lucru ar fi sa ne lamentam. Sau sa emigram, lăsând si noi responsabilitatea pe umerii altora. Dar nu acestea sunt solutiile. Solutiile țin de suveranitatea lui Dumnezeu, dar si de implicarea noastră. In primul rând cred ca ar trebui sa ne rugam. Dumnezeu încă poate face minuni. Apoi ar trebui sa-i includem pe copiii si tineri noștri in fiecare din programele bisericii. Nu doar la marile sărbători. Apoi ar trebui sa tinem cont de schimbările produse in societate si sa iesim din rutina pe care o tragem dupa noi de ani de zile. O alta soluție ar fi sa investim mai mult timp si bani in lucrarea cu copiii. Dar mai mult decât toate acestea ar trebui sa trăim noi, cei care suntem bunici sau părinți, o viață crestina autentica. Sa încetam sa le mai predicam, dacă nu suntem in stare sa trăim ceea ce propovaduim. Si sa nu uitam ca in jurul nostru sunt (încă) atatia copii si tineri care tânjesc dupa Dumnezeu, dar prea putini dintre noi ne facem timp sa stam de vorba cu ei si sa le explicam adevărurile eterne ale Sfintelor Scripturi. 

Ionel Tuțac 

✉ Scrisoare misionară: Sami & Ani Şoldan, Mongolia

Dragi fraţi şi surori,
      
  Vă mulţumim pentru rugăciunile înălţate pentru noi şi susţinerea lucrării pe care El o face aici, în Mongolia!
   Săptămâna trecută am reuşit, cu ajutorul Domnului, să închiriem un apartament micuţ aproape de centrul oraşului şi aproape de punctele principale de lucrare. Ne bucurăm mult să avem un loc în care să ne aşezăm, ca familie, şi în care să îi putem primi pe fraţi.

       Echipa de fraţi constructori români a ajuns cu bine şi am început încă de săptămâna trecută lucrările pe şantier. Până acum am făcut săpăturile pentru temelie şi am turnat fundaţia. Zilele acestea lucrăm la cofraj şi pregătim fierul pentru turnarea temeliei.

       Un frate mongol ne-a ajutat să instalăm un gheer în care să adăpostim materialele de construcţie şi în care să putem dormi peste noapte. În fiecare noapte facem cu schimbul, aşa încât să fie tot timpul pe şantier câte o echipă de două persoane, pentru pază.
       Săptămâna viitoare dorim să facem o scurtă călătorie în China, pentru prelungirea vizelor. Ne rugăm Domnului să putem obţine toate actele în timp util şi aceste urgenţe legislative să nu stagneze progresul lucrărilor de construcţie.
       Ani a început să ia lecţii de limba mongolă de trei ori pe săptămână. Rugaţi-vă să aibă parte de har în acest proces de învăţare, aşa încât să poată comunica direct cu localnicii, într-un timp cât mai scurt.

        Vă mulţumim mult că ne sunteţi aproape în Duhul şi vă dorim răsplătirile cerului pentru sprijinul pe care ni-l oferiţi.
          
    Cu dragoste din El,
            Sami & Ani Şoldan


Familia Soldan implineste chemarea Domnului in Ulaanbaatar, Mongolia, ducand Evanghelia tinerilor sportivi, studentilor si familiilor acestora. In prezent sunt implicati intr-un proiect de plantare de biserica in capitala, alaturi de o familie de mongoli.   
Sami si Ani sunt membri in Biserica Providenta din Suceava.

Samuel este originar din Vama și este absolvent al Școlii Biblice Pacea din Șelimbăr și al Școlii de misiune Kairos. După o călătorie pe termen scurt în 2010 în Mongolia, Samuel s-a hotărât să se întoarcă aici și să îl slujească pe Domnul pe termen lung.
Pentru a susține și financiar lucrarea în care este implicat Samuel Șoldan, sunt deschise următoarele conturi:

BRD RON:  RO98BRDE340SV40275453400, 
EUR: RO94BRDE340SV40275533400
Sucursala Câmpulung Moldovenesc str. Piaţa Arboroasă, nr.1
Adresa de contact: samisoldan@gmail.com
Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român