După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 25 iunie 2015

Iosif Ţon – Credința Fiului lui Dumnezeu

Cineva a publicat un atac la adresa mea, pornind de la fragmentul de predică întitulat ”Dumnezeu crede în tine”, pe care l-am publicat pe această platformă.
Să-l binecuvinteze Domnul pe autor, pe familia lui și instituția prestigioasă unde lucrează. Nu voi intra în dialog cu el, ci doar vreau să aduc puțină lumină în problema ridicată de el, problemă de cea mai mare importanță pentru noi toți.
Punctul de plecare este Galateni 2:20: ”Am fost răstignit împreună cu Cristos și trăiesc...dar nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine. Și viața pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc prin credința în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit și S-a dat pe Sine pentru mine.”
În predica mea, am explicat că apostolul Pavel  nu scrie ”credința în Fiul”, ci ”credința Fiului”. Aceasta înseamnă că Fiul lui Dumnezeu crede ceva și eu trăiesc prin acea credință a Fiului lui Dumnezeu. Eu am interpretat că Fiul crede în mine, și de aceea El a considerat că merită să-Și dea viața pentru mine. Am accentuat că eu nu trăiesc prin credința mea, ci trăiesc prin credința Lui.
Stimabilul meu oponent e scandalizat că aș fi făcut o violență asupra textului grecesc și dânsul, ca expert în limba greacă, mă pune la punct și consideră că am comis o mare rătăcire.
Să stabilim faptele. Textul în limba greacă spune fără îndoială ”credința Fiului lui Dumnezeu”.  Cea mai venerată traducere în limba engleză, King James Verison, traduce prin ”the faith of the Son of God”. Multe alte traduceri de mare reputație în limba engleză, inclusiv unele dintre cele moderne, traduc în felul acesta.
Problema, deci, nu este una de traducere, ci este una de interpretare: Ce înseamnă credința Fiului lui Dumnezeu?
Trebuie să știm că Pavel folosește și în alte epistole expresia aceasta. Să ne uităm doar în textul cheie din Romani 3:21-22:
”Dar acum s-a arătat o dreptate pe care o dă Dumnezeu fără lege... și anume dreptatea dată de Dumnezeu, care vine prin credința în Fiul lui Dumnezeu pentru toți și peste toți care cred în El.”
 Așa citim în traducerea românească. Privind cu atenție, vedem aici o dublură:
”care vine prin credința în Isus Cristos” și ”pentru toți și peste toți care cred în El”.
Dublura se elimină și înțelesul devine mai clar dacă citim după limba greacă: ”care vine prin credința lui Isus Cristos” și ”pentru toți și peste toți care cred în El”.
Din cele explicate de Pavel în continuare, rezultă că ”prin credința Lui” (a lui Isus),  Dumnezeu a făcut răscumpărarea noastră, și, la rândul lor, toți cei ce cred în Isus sunt considerați drepți, sau sunt îndreptățiți (Romani 3:24-26). 

UPDATE: Schimbarea locației evenimentului de astăzi de la Sibiu!

Datorită vremii nefavorabile, evenimentul evanghelistic programat sa se desfasoare pe stadionul municipal, va fi organizat la Biserica Penticostala Emanuel, strada Fratii Grachi nr.3, astazi, joi, 25 Iunie 2015, incepand cu ora 19.00.              Transmisie LIVE

Pastor Gabi Izsak la Biserica Penticostală Philadelphia Vancouver, Washington


Joi,25 Iunie 2015
de la ora 19:00,
pastorul Gabi Izsak va sluji la
Biserica Penticostală Română "Philadelphia" 
Vancouver, Washington


☗ Tabăra de tineret Bayern 2015

Biserica Romana Regensburg
Vezi şi pagina ☗ TABERE

☗ Tabără de evanghelizare la Ghizela, județul Timiș

Vezi şi pagina ☗ TABERE

☗ Tabără de vară la Valea Drăganului

Vezi şi pagina ☗ TABERE

Înscriere la Centrul Român de Studii Transculturale Constanța


Nelu Brie - Ferestre spre lumea de dincolo (21 iunie 2015)

† Apel la rugăciune pentru Silvia Bagdas!

Pace tuturor!

    De data aceasta vă întâmpinăm cu veşti triste. Silvia este în spital. Au ajuns la urgenţe în urma unor probleme apărute.

   Cu părere de rău, vă anunţăm că Silvia a pierdut sarcina. În acest moment încă este internată la reanimare, în urma operaţiei.
    Rugaţi-vă pentru însănătoşirea ei şi pentru mângâierea inimii ei şi a lui Uday, având în vedere că îşi doreau foarte mult şi aşteptau cu nerăbdare venirea pe lume a primului lor copil. Purtaţi-i în rugăciunile voastre, ca Dumnezeu să se atingă de ei şi să îi înconjoare cu binecuvântările Lui, să le înlăture îngrijorările şi să îi întărească prin braţul Său puternic.
   
    Purtaţi-i în rugăciunile voastre şi pentru faptul că neavând asigurare, intervenţia chirurgicală este costisitoare! Domnul să poarte de grijă şi în această privinţă, iar Domnul să vă răsplătească pe măsura harului Său!


Silvia este membră a Bisericii Izbânda din Bucureşti şi s-a dedicat lucrării de misiune din India încă din 2007. După mai multe stagii pe termen scurt de lucrare şi pregătire, Silvia îşi doreşte să ajungă să împărtăşească Evanghelia celor dintre triburile în care nu a ajuns cunoştinţa de Dumnezeu.


E-mail: grace_silvy@yahoo.com
Pentru cei care doriţi să contribuiţi şi financiar la lucrarea pe care o desfăşoară Silvia puteţi folosi următoarele conturi:

Banca BRD  RONRO98BRDE410SV70924254100 , EURRO45BRDE410SV92432154100

Vezi şi scrisorile misionare ale Silviei Bogdas în pagina:

Puls misionar român