După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 14 aprilie 2015

Festivalul Orchestrelor la Biserica Elim Ploiești

Michael Ramsden la Oradea

Dragi prieteni, 

Hristos a inviat! 

Joi, 16 aprilie de la orele 18:00 la Oradea Trade Center, Universitatea Emanuel din Oradea, Griffiths School of Management și Ravi Zacharias International Ministries vă invită să participați la Conferința “Why Trust Matters”, avându-l ca invitat special pe Michael Ramsden – Director internațional al RZIM, Director al Centrului de Apologetică Creștină din cadrul Universității Oxford și Membru de onoare al Wycliffe Hall, Oxford, Marea Britanie.

Michael Ramsden este speaker de calibru internațional și profesor universitar, care şi-a trăit o mare parte din viaţă în Orientul Mijlociu. Acesta a emigrat mai apoi în Marea Britanie unde a ocupat o funcţie în departamentul fondului de investiții al Lordului Cancelar. În timpul desfăşurării activităţii de cercetare în cadrul departamentului de Drept și Economie la Universitatea Sheffield, a predat  Etică și a activat ca Lector al Seminarului Internațional pentru Jurisprudență și Drepturile Omului din Strasbourg. A fost parte din bordul profesoral al Institutului Executiv Wolfsberg din Elveția, invitat la Casa Albă și s-a adresat liderilor NATO, membrilor Parlamentului European, dar și persoanelor de influență din domeniul economic și al investițiilor pentru combaterea crizei economice Europene. Michael este implicat într-o serie de inițiative de training și dezvoltare a viitorilor lideri din spațiul European, Orientul Mijlociu și Africa.

Conferința aduce o perspectivă diferită asupra dezbaterilor  actuale din domeniul economic, a eticii în afaceri, încrederii în partenerii de afaceri și rolul integrității în scopul dezvoltării economice. Pentru înscrieri vă rugăm să trimiteți un email cu numele complet, vârsta și funcția profesională la adresa: alex.stanciu@emanuel.ro sau sunați la 0756 22 08 50
Atenție: Intrarea este gratuită, locurile sunt limitate. 

Conf. univ. Dr. Sebastian Vaduva,  
Griffiths School of Management 
Universitatea Emanuel din Oradea 

Supernatural Life Academy la Biserica Deo Gloria Timişoara


În data de 15 Aprilie de la orele 18:00, vă invităm să luaţi parte cu noi la un timp de închinare şi laude, rugăciune şi ascultare, alături de o echipa de slujitori a şcolii Supernatural Life Academy din Elveţia@Deo Gloria. 

Vă aşteptăm la o seară binecuvântată în profunda prezenţă a Duhului lui Dumnezeu.

Opinia Timişoarei: Marşul Învierii a adunat sute de credincioşi pe străzile oraşului

TIMISOARA. Ca in fiecare an, cateva sute de timisoreni au participat, in a doua zi de Paste, la Marsul Invierii, o procesiune care reuneste credinciosi din toate bisericile crestine din Timisoara.

Marsul Invierii, ajuns la editia a XXIV-a, a fost organizat de Asociatia Evanghelistica si de Caritate „Isus Speranta Romaniei”, in colaborare cu bisericile crestine din Timisoara si Consiliul Local.

Procesiunea a inceput la ora 15.00 in fata Catedralei Mitropolitane unde, reprezentanti ai diferitelor confesiuni le-au vorbit oamenilor despre insemnatatea Invierii pentru intreaga lume crestina, despre necesitatea pentru un mai bun dialog interconfesional si despre unitatea tuturor crestinilor in fata provocarilor lumii moderne la adresa credintei.

Continuarea pe www.opiniatimisoarei.ro

☉ Conferinţă de tineret la Biserica Penticostală Betania Huedin


Prima conferinţă de tineret organizată de Departamentul de Tineret al Comunităţii Regionale Penticostale Cluj pe zona de vest va avea loc, Sâmbătă, 18 aprilie 2015, ora 18:00 la Biserica Penticostală „Betania” din Huedin (Str. Spitalului nr. 10).

Sunt aşteptaţi cu drag toţi tinerii şi adolescenţii penticostali, şi nu numai, din zona de vest a judeţului Cluj.

P.S. Pentru mai multe detalii vizitați blogul departamentului: www.tineretpenticluj.wordpress.com

Pastor Samy Tuțac - Aveți răbdare cu președintele nostru...

Ziua de Duminică 12 Aprilie, 2015 a fost pentru majoritatea creștinilor din România, ziua în care au sărbătorit Învierea lui Cristos. Credincioșii ortodocși, greco-catolici, evanghelici (baptiști, penticostali, creștini după evanghelie) sau ostași au sărbătorit Paștile la aceeași dată. Pentru credincioșii evanghelici români, ziua de Paști, din anul acesta, a fost Ziua în care Președintele i-a uitat. În mesajul prezidențial transmis cu ocazia Sărbătorii Învierii lui Cristos, se face referire doar la credincioșii ortodocși și greco-catolici. 

Credincioșii evanghelici par a fi ignorați sau uitați. Am văzut că unii evanghelici, pe bună dreptate, l-au și taxat, cu eleganță, pentru omisiune. Alții, mai tineri, au spus: "Dacă Cristos este viu și real în viețile noastre, ce contează dacă lumea uită de noi!" Personal cred că și unii și alții au dreptate. 

O comunitate de 500.000 de persoane nu poate fi ignorată, cu atât mai mult cu cât e o comunitate extrem de activă, atât în țară cât și în diaspora. După cum am observat, o bună parte din cei peste un milion de prieteni ai paginii de facebook a Președintelui, sunt parte a comunității evanghelice. Dar în același timp, dacă Cristos nu ne-a uitat și El este real în viețile noastre, este prea puțin important dacă un om ne-a uitat, fie el și Președintele României. 

M-am întrebat totuși ce s-a întâmplat cu Președintele nostru. Nu pot să cred ca Președintele nu știe despre susținerea oferită de comunitatea evanghelică română, din țară și diaspora, pentru alegerea domniei sale în cea mai înaltă poziție în stat. Știu sigur că a fost informat despre susținerea noastră puternică în rugăciune. Și totuși, ce s-a întâmplat că Președintele nu i-a pomenit pe credincioșii evanghelici în mesajul de Paști? Personal cred că Președintele fie a fost convins că evanghelicii români au sărbătorit Paștile împreună cu protestanții, catolicii și evanghelicii din Apus, fie consilierii domniei sale nu sunt familiari cu etosul evanghelicilor din România. Doresc să-i amintesc Președintelui nostru, cât și consilierilor domniei sale că evanghelicii români au sărbătorit întotdeauna Paștile împreună cu frații ortodocșii, din aceleași motive ca și frații greco-catolicii. Și unii și alții au dorit să se bucure de sărbatoare alături de credincioșii ortodocși majoritari. De asemenea, sunt convins că evanghelicii români, la fel ca și celelalte grupări creștine, vor continua să se roage pentru Președintele nostru și să-l susțină în toate inițiativele benefice pentru națiunea noastră. 

Aveți răbdare cu Președintele nostru, este abia la început. Asigurați-l pe toate căile de sprijinul nostru și mai ales de rugăciunile noastre. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe Președintele nostru!
Cristos a înviat!

Pastor Samy Tuțac

Nicolae Geantă - Unora nu le place jazz-ul

"Să salte de bucurie credincioșii Lui îmbrăcați în slavă" (Psalm 149:5a)

Laudă fără bucurie. Cântări mecanice. Voci neîncălzite. Poziție de stalactită. Cu mâinile-n sân și ochii-n tavan. Drepți. Semeți. Vorba fratelui Pustan "ca plopii pe Criș". Veselie "yok", ar zice turcii. Bucurie fără bucurie. V-ați confruntat, ați întâlnit? Nu în săli de bibliotecă ci în... biserici.

Bisericile ar trebui să învețe de la stadioane, unde, atunci când echipa favorită a dat gol, în tribune începe explozia. Extazul. Săritul în picioare. Uralele. Aplauzele. Bucuria fără perdea. Pentru că publicul are inima lângă echipă. Poate cineva să stea impasibil când naționala sa a dat gol? Când sportivul preferat a luat locul unu. medalie? 

"Sunt entuziasmați frate, dar țin în ei", încearcă unii frați să explice starea de beton a bisericii 'mnealor. Bucuria asta e ca a câinilor ce nu latră. Nu pentru că nu-s răi, ci pentru că țin răutatea în ei...

Nu știm de ce, dar în biserici Dumnezeu vrea să se apropie de noi să ne viruseze cu bucurie, am tras un termopan între El și noi. El e Sfânt, ne e teamă să-L atingem. Să-L deranjăm. Afișăm aere de pioșenie. Ne dăm mai catolici decât Papa. Cântăm seci. Poți să te bucuri cu mâinile-n sân? 

Nu sunt adeptul nici pe departe a divertismentului în biserici. Nu admit nici în ruptul capului o închinare de show, cu hărmălaie "sfântă", cu țopăieli ca-n discoteci. Dar am inima strânsă când bucuria e mai mare la meciurile lui Real Madrid decât la victoria lui Isus asupra diavolului.

"Bucuria e în lume frate, la saloanele de dans". Să nu-mi spuneți că bucuria e de la Satana... Adevărul e altul: unora nu le place jazz-ul!

Nicolae Geantă la Biserica Rugul Aprins Toflea

Sursa: AICI

Beniamin Fărăgău - Hristos a înviat!


Lazăr Gog - Înviere și binecuvântări

Nelu Brie - De la Învierea lui Isus la învierea morților

VIDEO: Botez la Biserica Sfânta Treime Beiuş (12 aprilie 2015)