După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 12 februarie 2015

Iosif Țon rupe tăcerea – Interviu

IMG_1405Dupa câteva ore petrecute împreună cu acest om a lui Dumnezeu, am plecat atât de îmbogățit și copleșit spiritual, încât nu mă pot abține să nu împărtășesc și cu alții impresia extraordinară și totodată, bucuria de a mai avea astfel de oameni printre noi.
În urma mai multor atacuri pe bloguri la persoana fratelui Țon, am intervenit și eu de câteva ori în apărarea dânsului, nu pentru ca l-am cunoscut prea bine, ci pentru că metodele folosite de către atacatori, mi s-au părut inadecvate pentru un slujitor al Evangheliei, fără să se țina cont de cuvântul lui Dumnezeu din Matei 18:15-18, care ne învață cum să procedăm în astfel de situații.
Cu toate că și îainte, am avut impresii foarte bune despre fratele Țon (cu unele mici rezerve), din momentul în care s-a declanșat acea luptă nedreaptă de denigrare la adresa dânsului, am hotărât să-l caut și să mă conving dacă acuzațiile aduse au vreo bază, ori mai degrabă avem de-a face cu o luptă spirituală, în care Diavolul a reușit să se folosească chiar și de unii slujitori ,,importanți” ai altarului, pentru a aduce mari deservicii lucrarii lui Dumnezeu.
Ei bine, astăzi vorbind în cunoștință de cauză în ceea ce-l privește pe fratele Țon, pot să vă asigur că avem de-a face cu un om a lui Dumnezeu deosebit, care, ce vorbește și trăiește, dar mai mult de atât; cu toate că a trecut de frumoasa vârstă de 80 ani, încă arde de dragoste pentru cei pierduți, și în egală măsură pentru creșterea spirituală a credincioșilor din bisericile noastre.
Cu toate că eu am discutat multe cu dânsul și sunt convins de autenticitatea informațiilor aduse pe acest blog, totuși, l-am rugat să-mi răspundă la anumite întrebari, care sunt convins că le vor fi de folos tuturor celor care vor citi acest inteviu, pentru a elimina pe cât posibil orice suspiciune în ceea ce privește persoana și lucrarea fratelui Iosif Țon, dar și pentru a preîntâmpina dacă este cu putință, continuarea răspândirii de neadevăruri la adresa dumnealui, prin care se aduce multă bafjocură și ocară la adresa lucrării lui Dumnezeu, și un mare deseviciu tuturor slujitorilor evanghelici.
Mă simt onorat să pot să fac această slujbă pentru slava lui Dumnezeu, și de ce nu, pentru a-l cinsti și pe acest om al lui Dumnezeu devotat total cauzei Evangheliei, cum n-am mai văzut de pe timpul fratelui Richard Wurmbrand, despre care mărturisește și fratele Țon că a fost unul dintre mentorii săi.
Mulțumesc fratelui Țon pentru timpul acordat acestui interviu și pentru faptul că și-a făcut timp să stăm și să petrecem momente memorabile împreună.
 Mike Olari

Mike Olari: Cu ce ocazie pe la Phoenix?
Iosif Țon: Am venit în Arizona răspunzând invitației fratelui pastor Andi Olariu, pastorul Bisericii Ekklesia, pentru a ține o serie de predici, de conferinţe pentru tineret, şi prelegeri pentru familie.
MO: M-am bucurat să vă avem și la Biserica Agape, păstorită de Petru Lascău, cu care, din câte știu, aveți o relație buna.
IT: Desigur, relația și colaborarea noastră a început încă din anul 1977, când eram amândoi la Oradea apoi s-a adâncit în anii 80, când am lucrat împreuna la Societatea Misionară Română lângă Chicago, iar pe parcursul anilor, am pastrat todeauna o relație foarte bună.
MO: Nu intenționez să vă pun prea multe întrebări introductive, fiindcă sunteți o persoană foarte bine cunoscută în spațiul evanghelic, dar doresc să vă pun câteva întrebări, pentru a elucida anumite zvonuri care circulă despre dumneavoastră în mediul evanghelic românesc, așa că voi fi foarte direct și în același timp deschis, la toate răspunsurile dumneavoastra.
Ce ne puteți spune despre relația dumneavoastră cu Bill Johnson, un pastor despre care se vorbește că ar fi un eretic, iar dumneavoastra la un moment dat – la o biserică din Portland – ați vorbit la superlativ atât despre el, cât și depre cartea scrisă de el: “When Heaven Invades The Earth”!?

Sorin Ignat & Cătălin și Ramona Lup la Biserica Baptistă Sfânta Treime Deva


✔ Botez la Biserica Râul Trezirii Lipova


Ascensiunea îngrijorătoare a neopăgânismului

Citeva stiri aparute la inceputul lunii reconfirma un fenomen ingrijorator asupra caruia am atentionat de mai multi ani - ascensiunea vertiginoasa a neopaganismului in Europa Occidentala si America.

Ce e neopaganismul?

Neopaganismul e un termen sociologic relativ recent, aplicat interesului crescind al occidentalilor in paganismul antic si preistoric. Neopaganismul e diferit de paganism in sensul ca e o reinventie post-moderna a paganismului preistoric, dar plasat intr-un context social si istoric diferit. E un paganism adaptat la modul de viata post-modern, la gandirea post-moderna, si e impachetat in asa fel incit sa atraga atentia si interesul occidentalilor deceptionati de religiile contemporane si mai ales de crestinism. In acest sens, neopaganismul nu este original ori doar un fenomen postmodern ci si unul reactionar, o reactie la adresa religiilor contemporane, in special crestinismul. El insa trebuie diferentiat de ateism si atei. Practicantii neopaganismului nu sunt atei ci persoane care cred in ceva, acel "ceva" fiind zeitatile primitive carora oamenii li se inchinau inainte de aparitia crestinismului. In ultima decada, neopaganismul a cunoscut o ascensiune fara precedent in Marea Britanie, Scandiniavia, si America. Dar si in restul lumii. Asistam, spun unii observatori, la mondializarea necredintei, paganismul fiind un aspect al ei. In 2013, un Raport publicat de Pew Forum on Religion & Public Life, despre care am scris si noi atunci, indica ca 16% din populatia planetei se declara fara religie ori fara credinta in Dumnezeu.  Pe baza acelor date, sociologii au ajuns la concluzia ca zeci de milioane de persoane in intreaga lume practica paganismul, religiile primitive, animismul, ori spiritismul. Asupra acestor subiecte dam informatii frecvente in buletinele noastre informative de marti, asta fiind un motiv in plus sa va abonati.

Neopaganismul in Marea Britanie

Centrul neopaganismului britanic e Norwich, oficial clasificat ca cel mai pagan oras al insulelor britanice. Este si singurul oras cunoscut in istorie pe care Biserica Catolica l-a excomunicat, din pricina paganismului lui, in 1274. Recensamintul britanic din 2011 confirma statutul nefast a lui Norwich: 42.5% din populatia orasului se declara "fara religie", in comparatie cu 25.1% la nivel national. Doar 51% din populatia orasului se declara crestina. Cind cetatenilor orasului li se spune ca metropola lor e cea ma pagana din Marea Britanie, nu sunt surprinsi. Evidenta pagansimului si a depravarii spirituale a orasului e peste tot. O multime de buticuri ale orasului ofera produse spiritiste, obiecte de vrajitorie, manuale de vrajitorie, carti oculte, scrieri animiste, zodiacuri, servicii de vrajitorie, etc. Iar daca in Evul Mediu Norwich avea 52 de biserici, adica o biserica pentru fiecare Duminica din an, astazi are peste 365 de taverne, adica o crasma pentru fiecare zi din an. Multe in cele 52 de biserici medievale au fost transformate, in timp, in galerii de arta, sali de intruniri ori librarii. Foarte putini oameni in Norwich mai merg la biserica. Cei care inca merg sunt perceputi de semenii lor ca fiind stranii ori inapoiati.

Pe linga Norwich, un alt centru al paganismului britanic e faimosul complex Stonehenge unde se tin ritualuri pagine cu regularitate. La fel Glastonbury, un alt complex pagan situat nu departe de Stonehenge, unde se tin numeroase festivaluri pagane la care vin o multime de oameni din diferite tari ale lumii. Festivalurile includ omagii, ofrande, sacrificii si rugaciuni zeitatilor pagane si naturii. Deasemenea, in gradinile britanicilor nu e neobisnuit sa vezi figurinele lui "green man", adica "barbatul verde", o zeitate romana pagana, cunoscuta in epoca pre-crestina ca "Silvanus", care conecteaza omul cu zeitatile fertilitatii romane dadatoare de hrana. In Norwich, "barbatul verde" e peste tot: in vitrine, ferestrele caselor, si chiar pe frontispiciul catedralei din centrul orasului. Reclamele pentru festivaluri pagane sunt si ele multe si peste tot. Dupa 2000 de ani, Norwich descinde din nou in paganism. [Un articol recent privind paganismul in Marea Britanie poate fi citit aici:http://www.freerepublic.com/focus/f-religion/3050363/posts]

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (3)

Citeşte şi:

† Viorel Iuga — Misiune în Cuba

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (1)

† Viorel Iuga — Note de misiune în Cuba (2)


Vineri dimineața, m-am trezit la ora 4, dar odihnit. Am făcut o listă cu lucrurile ce trebuie făcute pentru a nu uita nimic. În dimineața aceasta trebuia să am o întâlnire cu cineva, dar s-a amânat pentru mâine. Am avut în schimb o întâlnire cu alţi lideri şi a fost foarte bine. Am plătit cele 20 de biciclete, am ajutat ceva familii de păstori şi misionari şi am dat banii pentru o clădire ce va fi folosită ca loc de adunare.  

În jurul orei 10 am plecat să vizităm un loc pe malul oceanului. Drumul nu  fost chiar bun, dar locurile sunt frumoase. Pentru noi a fost foarte important că a venit șoferul Convenției cu microbuzul. În felul acesta am putut merge mai mulţi şi am putut discuta multe şi pe drum. De fapt, răspunsul la multe întrebări l-am primit în timp ce călătoream.

Seara, am ajuns acasă, frânți de oboseală, dar am avut o întâlnire foarte frumoasă cu liderul de tineret al convenției. De fapt el este şi unul din liderii naționali. Îmi place că sunt foarte organizați, dar nu se bazează pe organizare, ci pe Domnul. Ne-a vorbit despre câteva proiecte pe care vreau să le împărtășesc cu voi. Sunt implicaţi mult în evanghelizare şi în pregătirea liderilor. În domeniul acesta au nevoie de ajutor în tipărirea materialelor. Pentru proiectele din anul acesta le-ar trebui 420 de dolari. În lunile iulie şi august organizează întâlniri de tineret în 14 locații. Pentru pregătirea liderilor care slujesc în cele 14 locații au nevoie de 100 de dolari. Apoi, ei trebuie să ajute fiecare tânăr care vine să participe la întâlnire. Aici vorbim de aproximativ 2,5 dolari pe persoană, deci undeva la 2.500 dolari. În fiecare an au şi un congres al tinerilor unde vin cam 1200 de tineri. Congresul ţine 3 zile şi pentru pregătirea lui şi ajutarea tinerilor care participă au nevoie cam de 4 dolari de persoană, deci 4000 de dolari. Partea bună este că în fiecare proiect sunt implicaţi cu costuri şi cei care participă numai că datorită sărăciei nu se pot acoperi costurile în totalitate.

După întâlnirea cu liderul de tineret, am mers la biserică. A fost seara festivă, seara încheierii convenției. Au cântat frumos, au prezentat noul președinte, noul bord de conducere etc. S-au rugat pentru ei şi au discutat planuri de viitor în multe domenii. Cântările au fost frumoase şi cântate cu multă bucurie.

Am avut o scurtă întâlnire şi cu reprezentantul guvernului. Pentru a putea organiza astfel de întâlniri ei au nevoie de aprobare pentru mâncare, ajutor la transportul delegaților, coriștilor, instrumentiștilor etc. După ora 10 ne-am întors acasă frânţi, dar bucuroşi. A fost o altă zi în care am primit binecuvântarea necesară. Slăvit să fie Domnul!

Viorel Iuga

Seri de evanghelizare la Biserica Baptistă Harul Ineu


Florin Ianovici la Biserica Creștină după Evanghelie Emanuel Dărmănești, județul Dâmbovița