După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 27 ianuarie 2015

† Armata Salvării: Deschiderea oficială a Centrului Social Geneza din Iași

Luni, 26 Ianuarie 2015, a avut loc deschiderea oficială a Centrului Social Geneza din Iasi. 

Datorită sprijinului neconditionat acordat de către Misiunea Crestină Armata Salvarii Iasi si totodată de către Guvernul Norvegiei, prin programul de finanțare EEA&Norway Grants, in parteneriat cu Primăria Municipiului Iasi, a fost posibilă inceperea activitătilor ce vizează educaţia, sănătatea, crearea de locuri de muncă şi hrană pentru persoanele vulnerabile, inscrise in programele centrului.

Iar pentru ca binecuvantarea să fie deplină, oaspetii au fost intampinati cu traditionalul colac de paine, alături de sare si apă dulce, toate prevestind un inceput ferm si un parteneriat pe termen lung.


Invitati speciali: Ambasadorul Norvegiei în România, Excelența Sa (E.S.) Tove Bruvik Westberg, Comandantul Teritoriului Europei de Est Col. Rodney Walters

Invitatii evenimentului: Manager General - Maior Knut Haugsvær, Maior Leanne Ruthven, Maior Drew Ruthven, Manager Proiect (Romania) Simen Morstad, Director General Directia de Asistentă Comunitară D-na Luminița Munteanu, Director Adjunct Directia de Asistentă Comunitară Daniel Ciobotaru

Seri de evanghelizare la Biserica Baptistă Emanuel Timișoara

Sursa: AICI

Pastor Petru Lascău - Toronto Blessing: Trezirea lumii prin râs, sau o trezire de râsul lumii?



Trezirea lumii prin râs sau trezirea de râsul lumii? Una din cele mai recente noutăți în lumea carismatică și penticostală, este fără îndoială Toronto Blessing, sau binecuvântarea de la Toronto. Prin amploarea sa, fenomenul afectează mii de biserici și milioane de credincioși. Consider potrivit ca să abordez acest subiect, din datoria și ardoarea de-a cunoaște adevărul. Întotdeauna când un asemenea aspect al lucrării Duhului Sfânt este analizat într-un spirit critic, cel ce-o face este acuzat de lipsă de credință, dacă nu de lipsă de spiritualitate. Dar oare nu trebuie să supunem toate lucrurile la testul Scripturii?
Când evreii și cei cucernici dintre neamuri au luat Scripturile, verificând imediat cele predicate de Pavel, acesta nu i-a admonestat ca neduhovnicești. Dimpotrivă. Fapta lor este lăudată. (Faptele 17:11). Acelaș apostol îndeamnă pe credincioși: „Cercetați totul și păstrați ce este bun.” (1 Tes. 5:21). A supune la proba textului sacru experiențele spirituale nu înseamnă lipsă de spiritualitate, ci lipsă de spiritualitate este mai degrabă atunci când le acceptăm fără nici un discernământ. Ele trebuie să-și găsească precedente în Scripturi și tot în textul sacru trebuie să găsim baza treologică a lor. Numai Scriptura poate valida sau invalida orice experiență spirituală pe care o avem.
Cred că este suficient un singur argument. Isus Christos înviat dintre cei morți, atunci când se arată celor doi pe drumul Emausului le inspiră credința în învierea Sa apelând la argumentația Scripturilor, și nu la realitatea prezenței trupului Său glorios după înviere. În urma întâlnirii cu Isus, cei doi sunt în extazul credinței pe care o obțin din Scripturile care le aprind flăcări în inimi. Isus nu se prezintă la ei cu giulgiile mormântului, cu sigiliile pietrei sau cu alte dovezi materiale. Învierea Sa era o împlinire a Scripturii.
În același mod, trebuie să vedem dacă experiența ce Toronto Blessing sunt sau nu împliniri biblice. Ca lideri creștini avem sfânta datorie să veghem asupra turmelor noastre: „Luați seama dar la voi înșivă și la toată turma peste care v-a pus Duhul Sfânt episcopi…” (Faptele 20:28). Sfatul apostolului Pavel dat prezbiterilor din Efes, avea în vedere faptul că în Biserica lui Christos vor apare învățători și proroci mincinoși care “vor învăța lucruri stricăcioase, ca să atragă pe ucenici de partea lor.” (Faptele 20:30).
Vegherea liderului creștin trebuie să fie în primul rând ca să nu pătrundă în biserica pe care o păstorește o învățătură străină Scripturii. Nimic nu poate produce mai mari pagube Bisericii lui Chritos decât o doctrină care nu vine de la Christos. Este adevărat că lucrurile duhovnicești trebuie judecate duhovnicește (1 Cor. 2:14), dar cum putem judeca duhovnicete fără să apelăm la „dreptarul învățăturilor sănătoase”?
Mai trebuie spus că a face lucrul acesta este „penticostal”, cu toate că mulți ne eticehtează lesne crezători atunci când este vorba despre experinețele spirituale. William J. Seymour, omul prin care Dumnezeu a aprins trezirea penticostală din Azusa Street din Los Angeles, a scris despre experiențele penticostale ale începutului de secol, astfel: „Noi cântărim totul prin Cuvânt, și fiecare experiență trebuie să măsurată prin Scripturi. Unii spun că am mers prea departe, dar dacă am trăi mai aproape de Cuvânt, ni se spune că ne vom întâlni cu Domnul în văzduh.” (William J. Seymour, The Apostolic Faith, numărul din septembrie 1907.)

✡ Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Astăzi marcăm Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului și ne reamintim genocidul care a dus la moartea a aproximativ 6 milioane de evrei.
Pe 27 ianuarie 1945, forțele sovietice au eliberat lagărul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau, descoperind cel mai mare centru de ucidere nazist din Europa. Auschwitz a devenit un simbol al Holocaustului, reprezentând una dintre cele mai atroce crime împotriva umanității.

Seri de evanghelizare la Biserica Betesda Tileagd, judeţul Bihor


In saptamana 28.01 - 1.02.2015, Biserica Betesda Tileagd va invta sa luati parte la 5 seri speciale de evanghelizare.

Vor sluji:
Miercuri (28.01): Adi Mocan impreuna cu Corul si Orchestra Bisericii.
Joi (29.01): Bogdan Ioan si Grupul Betesda
Vineri (30.01): Marius Cruceru si Gabi Ilut
Sambata (31.01): Jean Chiforeanu si Grupul Emanuel
Duminica (01.02): Gabi Florut

Programul din timpul saptamanii va incepe la ora 18:00, iar Duminica de la ora 17:00.

Va asteptam cu drag!

Vladimir Pustan - Hristosul pierdut (25 Ianuarie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Vladimir Pustan

Luigi Miţoi - Complexitatea slujirii (18 Ianuarie 2015)

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina