După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 24 decembrie 2015

Pastor Vasile Taloș – Iisus Hristos - Sărbătoarea noastră!

Dragii mei,

la acest Crăciun, în tot mai multe instituții democratice din lumea Occidentală, inclusiv în USA, se interzice sărbătoarea Nașterii Mântuitorului pe motiv de ”corectitudine politică”. Șefi de state și guverne din lumea musulmană interzic sărbătoarea chiar și în privat, sub amenințarea cu ani grei de închisoare.

Prea mulți creștini de nume, nici nu mai știu ce sărbătoresc! ”Christ’s Mass” sau simplu Christmas, vine de la ”Messa lui Hristos” sau Liturghia pentru Hristos. Ca să poată fi instituit Noul Legământ, trebuia să aibă loc întruparea Fiului lui Dumnezeu. Numai așa, Iisus Hristos a putut spune: Acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi, și: Acesta este sângele Meu care se varsă pentru voi. El, Dumnezeu Fiul — oglindirea slavei Lui Dumnezeu și întipărirea Ființei Lui — prin întrupare de la Duhul Sfânt, prin fecioara Maria, S-a făcut părtaș cărnii și sângelui, ca să poată muri în locul nostru. Iar prin moartea și învierea Sa, a nimicit pe cel ce avea puterea morții, adică pe diavolul (Epistola către Evrei 1:3 și 2:14).

De aceea, când intră în lume, El zice: ”Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos; ci, Mi-ai pregătit un trup.” Prin această ” voie” am fost sfințiți noi, și anume prin jertfirea trupului lui Iisus Hristos, o dată pentru totdeauna. (Epistola către Evrei 10:5 și 10).

În primele trei secole, creștinii sărbătoreau arătarea publică a lui Isus Mesia la botez, după cum a mărturisit Ioan Botezătorul: Dar, tocmai pentru aceasta am venit să botez cu apă; ca El să fie făcut cunoscut lui Israel.” (Ioan 1:31). Începând din secolul IV, creștinii au început să sărbătorească Nașterea Mântuitorului la 25 Decembrie, dată aleasă din motive misionare. Păgânii sărbătoreau biruința soarelui, când după solstițiul de iarnă (21-22 Decembrie), ziua devine mai lungă decât noaptea. În 274 AD, împăratul Aurelian a introdus în imperiu, sărbătoarea nașterii Zeului Soarelui, Mitra. Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului, stabilită la 25 Decembrie, avea menirea să îndrepte atenția păgânilor spre Iisus, Soarele Neprihănirii și Lumina Lumii (Maleahi 4:2; Luca 1:78; 2:32; Ioan 9:5).

Ce bucurie pentru mine și soția mea, că aseară ne-au colindat adolescenții! După scurta lor vizită, adolescenții s-au îndreptat spre Aeroportul Otopeni, unde au cântat trei colinde. Sala de așteptare era plină de persoane care așteptau și de pasageri care soseau din diferite țări. La un moment dat, un angajat al aeroportului s-a apropiat de grupul Ado și a întrebat dacă au autorizație. Până să se dumirească agentul de pază, adolescenții au încheiat și ultimul colind. Oamenii s-au bucurat nespus, iar adolescenții au plecat fericiți că L-au vestit pe Hristos. Când am aflat ce s-a întâmplat, mi-am amintit de o noapte de colinde pe la începutul anilor ’70.

Împreună cu soția și cu un grup de tineri am plecat cu cele patru sau cinci mașini (doar atâția aveau mașini atunci în biserică) să colindăm prin București, deși știam că este interzis. O echipă de miliție ne-a oprit și ne-a întrebat cine suntem și de ce colindăm. Când a aflat că suntem de la Biserică și le-am spus că Îl vestim pe Hristos, ne-au atenționat: ”Avem ordin să oprim colindătorii. Aveți grijă, nu mai mergeți cu mașinile în grup, să nu fiți reținuți și amendați!” Am mulțumit și am plecat să colindăm mai departe. Era o noapte de vis și ningea din belșug.

În primele secole, în bătălia spirituală cu păgânismul, bisericile au încercat să încreștineze sărbătoarea. Cu timpul, sărbătoarea s-a păgânizat. Dar, Iisus Hristos este și rămâne Sărbătoarea noastră! Haideți să ducem și la acest crăciun, vestea bună că ni s-a născut un Mântuitor, care este Hristos Domnul! 

Veniți să celebrăm cu bucurie, Nașterea Mântuitorului, în ziua de Vineri 25 Decembrie 2015, de la 10.00—12.00, la Crystal Pallace, pe Calea Rahovei, în Piața de Flori George Coșbuc. Aduceți copiii la această sărbătoare, pregătită de biserica Bunavestire, special pentru ei și pentru adolescenți.
Iisus Hristos – Sărbătoarea noastră, să vă umple inimile de pace și bucurie!

Cu drag, pastor Vasile Alexandru Taloș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.