După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 14 decembrie 2015

Ligia Seman – Cristi Țepeș, o viață de nemurire

La revedere, draga Cristi Tepes si un remember de incurajare familiei Tepes pentru ce a fost si este mai departe Cristi pentru ei si pentru noi toti- din partea prietenilor – Ligia si Tibi Seman.

Cristi Tepes a fost unul dintre cei mai valorosi oameni ai generatiei noastre, cu un impact asemanator marilor titani ca: Richard Wunbrand, Ioan Alexandru, Nicolae Moldoveanu, Traian Dorz… nu doar a fost ci va ramane… pentru ca edificiile construite de astfel de oameni, rezista timpului, strabat generatiile si schimba destinul oamenilor.

Pentru mine si sotul meu – Cristi Tepes ne- a fost un prieten adevarat. Intr- un timp in care multi din poporul roman crestin nu aveau incredere in valoarea culturii, a faptului ca poti transmite prin arta adevarul lui Dumnezeu, Cristi Tepes a fost un autentic promotor si incurajator pentru mine. Desi a fost o perioada de cel putin un an cand doar discutam prin posta electronica fara sa ne fi vazut vreodata fata in fata, a fost o comunicare profunda, ca si cum ne- am fi cunoscut de o viata. Cristi era foarte deschis, sensibil, comunicativ. Imi cunostea inima prin faptul ca lecturase in tinerete primul meu roman: ” Funiile dragostei”, iar noi (eu, Tibi si fetele noastre) ii cunostem sufletul maret si bogat din emisiunile moral – crestine impletite cu arta si cultura realizate de el la TVR2, pe care le urmaream cu multa incantare in fiecare duminica dimineata.

In anul 2006, incurajata de Cristi, am hotarat sa fac o lansare a romanului ”Tragedie si triumf” in cadrul Targului International de Carte din Bucuresti. Acolo, Cristi a avut grija sa ne puna in legatura cu diferite somitati din acea perioada din lumea jurnalistilor si in mod special cu alti scriitori crestini prezenti la eveniment, printre care Sergiu Grossu, cunoscut sub pseudonimul Simion Cubolta. (Sotia lui Sergiu Grossu este autoarea cartii dupa care a fost regizat filmul ”Binecuvantata fii inchisoare”.) Imi amintesc de curajul lui de a filma evenimentul lansarii romanului ” Tragedie si triumf” in cadrul Targului International de Carte, care desi prezenta o problema sociala este un roman crestin. A reusit sa obtina aprobarea televiziunii pentru a fi difuzat pe post, astfel materializandu- se partea unui vis – acela de a face o incursiune in lumea culturala.

Totodata, Cristi a fost un incurajator si un valorificator al slujirii femeilor in Trupul lui Hristos. In prefata conceputa de el la ultima editie a romanul meu, „Handicapul constiintei” – Cristi a consemnat: ” Cred ca Richard Wurbrand m – a ajutat sa inteleg ce importanta a daruit Dumnezeu Insusi slujirii femeilor in Imparatia Sa pentru a o imbogati in fel si chip…” Filmarile meticuloase si duioase ale lui Cristi a conferintelor mamelor care au copiii cu deficiente, conduse de Lidia Oprean, mama lui Becky, au fost o demonstratie a importantei pe care el o arata slujirii femeilor in Trupul lui Hristos.

Cristi a fost sensibil si incurajator al tuturor categoriilor de slujire crestina. Avand o sensibilitate profunda, descoperea fie suferinta, fie nedreptatea, fie valoarea, fie frumosul. Cauta sa gaseasca pentru el insusi si totodata sa inspire si multimilor cele mai inalte mijloace de a compatimi, de a alina si de a aduce solutii.

Artist inascut, de o cultura generala vasta, privelistea creatiei lui Dumnezeu nastea in inima lui motivatia de a o culege si a o prezenta lumii astfel incat aceasta sa inteleaga valorile ei, frumusetile si Iubirea Creatorului. De multe ori cand vorbeam cu el la telefon, imi povestea cum petrecea nopti in sir pentru a prelucra diferite materiale: interviuri, calatorii, evenimente printre oameni sau natura (a petrecut ore si zile in sir pentru a surpinde minunea transformarii bobocilor in flori). Sufletul acesta iubea pe Creatorul si I se inchina! Si aceasta spune tot!

Am avut harul sa cunosc familia lui Cristi, sa mancam impreuna, sa glumim, sa ne rugam, sa povestim. Lili, scumpa lui sotie, o femeie deosebit de capabila, a renuntat la cariera ei pentru a- l sprijini pe Cristi si a se dedica cresterii si educarii celor 6 copiii. Cristi si Lili au insuflat in copiii lor valori eterne dar si culturale. In discutiile cu Cristi, incepand de la Henryk Sienkiewicz, continuand cu CS. Lewis, J. R. R. Talkien… Noica … – el mi-a recomandat anumite carti din literatura universala care au imbogatit generatiile.

Mai presus insa, de toate aceste titluri scrise de oameni celebrii, Cartea preferata si preaiubita a lui Cristi si a familie lui a fost Cartea Cartilor- Biblia – pe fundamantul careia si- a construit viata si a carui Autor este Dumnezeu. Ca Domn si Prieten nedespartit, Pastor Bun, El I- a promis lui Cristi :” Eu sunt Invierea si Viata. Daca crezi in Mine, chiar daca vei muri, vei trai. Si oricine traieste si crede in Mine, nu va muri niciodata.” (Ioan 11:25,26). Daca Cristi ar fi fost provocat sa filmeze ceea ce inseamna trecerea de la acest trup muritor la trupul glorificat, de la viata trecatoare la viata vesnica, premiile Nobel sau Oscar- urile lumiii ar fi palit in comparatie cu aceasta stralucire cu mult deasupra nazuintelor si imaginatiilor omenesti. Cu siguranta. in ceruri, vom fi uimiti de aceste filmari ale Celui Mai Desavarsit Regizor – Dumnezeul Universului care in spatele a tot ceea ce noi nu stim si nu putem percepe prin simturile limitate, a pregatit triumful perfect chiar daca noi pe pamant perecepem si tragedia.

”… sunt trupuri cereşti şi trupuri pământeşti; dar una este gloria celor cereşti şi alta a celor pământeşti. Este o glorie a soarelui şi o altă glorie a lunii şi o altă glorie a stelelor, fiindcă o stea diferă de altă stea în glorie. Astfel este şi învierea morţilor. Trupul este semănat în putrezire şi este înviat în neputrezire; este semănat în neputinta, este înviat în glorie; este semănat în slăbiciune, este înviat în putere" (1 Corinteni 15:40-43)


”Lucruri pe care ochiul nu le- a vazut, urechea nu le- a auzit, si la inima omului nu s- au suit, asa sunt lucrurile pe care le- a pregatit Dumnezeu pentru cei ce Il iubesc!” (1 Corinten 2 :9)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.