După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 6 septembrie 2015

Deşertăciunea gândurilor - de Thomas Goodwin

Te-ai gândit vreodată ce rol joacă gândirea ta în viaţa de credinţă? 

Iată ce scria puritanul Thomas Goodwin (1600-1689) despre gânduri si rolul lor în formarea dorinţelor păcătoase: 
"Gândurile noastre sunt cele ce pun în mişcare tot răul care se găseşte în noi. Pentru că ele fac prima mutare, aducând inima şi obiectul ei împreună; ele sunt ca nişte proxeneţi pentru poftele noastre, jucând obiectul poftelor înaintea ochilor noştri până când inima se angajează în curvie cu ele. Astfel, în joaca cu necurăţia şi alte pofte, gândurile aduc şi păstrează înaintea noastră imaginile acelor dumnezei pe care ele îi plăsmuiesc, pentru ca apoi inima să se proştearnă înaintea lor în idolatrie. Gândurile noastre aduc laude, “comori” şi “frumuseţi” ademenitoare înaintea inimilor noastre până când ele însele cad apoi în închinare înaintea lor – şi asta chiar şi atunci când lucrurile în cauză nici măcar nu sunt reale!"

"...gândurile [omului] se dovedesc adesea a fi cei mai răi chinuitori şi înrobitori de pe pământ pentru cei care le au. Ele tulbură somnul, dădaca naturii – ele se hrănesc din inima care le dă de mâncare, şi împovărează sufletele. Omul firesc nu poate să le dea la o parte aşa cum îşi poate da jos haina de pe el. Când moare, aceste gânduri merg după el în iad şi îl chinuie acolo chiar mai rău. Gândurile tale vor fi cei mai mari călăi în iad, la fel ca viermele care nu moare (Matei 9:44)”.

Preț: GRATUIT
Format: electronic, Acrobat Reader PDF, E-PUB, MOBI. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.