După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 27 august 2015

Pastor Samy Tuțac – Obsesia manipulării

Există în fiecare personă tendința de a manipula. O fac cu succes copiii, dacă sunt lăsați, de când sunt mici. O practică tinerii, dar și adulții, iar oamenii în vârsta s-au dovedit a fi manipulatori de succes.

Pentru lideri manipularea este o mare tentație. De obicei ajungem să manipulăm atunci când nu reușim să atingem inimile semenilor noștri. Și mai ales, când vedem pe lângă noi oameni cu o carismă deosebită, care au un fel de atracție magnetică asupra oamenilor și care-i atrag spre ei. Atunci ispita manipulării devine irezistibilă, obsesivă chiar.

Există câteva caracteristici comune tuturor liderilor care sunt obsedați să manipuleze și care profitând de poziția lor nu scapă nici o posibilitate să se folosească de oameni. Liderii care manipulează sunt centrați în jurul propriilor lor persoane și dornici să își construiască împărățiile personale. Se folosesc de oameni pentru a avansa, iar când nu mai este nevoie de ei, pot fi sacrificați. Sunt obsedați de imaginea lor și de realizările lor, iar atunci când lucrurile nu ies cum își doresc ei sunt plini de mânie și amărăciune. Obișnuiesc să pretindă că sunt ceea ce nu sunt și abuzează fără scrupule de autoritatea ce le-a fost dată.

Aș vrea să spun că acestea nu sunt caracteristicile unor lideri creștini, dar realitatea m-ar contrazice. E adevărat că Domnul Isus ne-a spus "între voi să nu fie așa", un subiect de predică excelent, dar vorba aceea "practica ne omoară."

Sunt multe motivațiile care-i împing pe lideri să apeleze la manipulare, trei sunt, însă, cele mai întâlnite: mândria, nesiguranța și egoismul. Oare nu acestea l-au dus pe Lucifer la dezastru? Oare nu acestea i-au distrus pe mulți? Doamne...învață-ne smerenia și ferește-ne de obsesia manipulării!

Pastor Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.