După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 11 august 2015

Ionel Tuțac – Prozelitismul și chefurile așezate pe același calapod

Un proiect de lege inițiat de 13 parlamentari prevede interzicerea chefurilor, a campaniior politice și a prozelitismului religios în campusurile studențești. Dacă proiectul va fi validat, legea va intra în vigoare după publicarea ei în Monitorul oficial.
Plasarea prozelitismului în rândul activităților care perturbă procesul de învățare și ”încalcă normele de moralitate”, ne face să ne punem câteva întrebări despre ce înseamnă prozelitismul și despre implicațiile unei astfel de legi. Nu putem să nu ne întrebăm în ce măsură aleșii noștri știu care sunt efectele convertirii autentice, atâta vreme cât poate plasa pe același palier prozelitismul cu chefurile.

Ce este prozelitismul?

Prozelitismul este definit în DEX drept  ”zel de a face convertiți”. Dacă ne întoarcem la Scriptură, Mântuitorul ne poruncește să facem ucenici și să îi botezăm (Matei 28:18-19). Este suficient să aruncăm o scurtă privire asupra lui Pavel ca să ne dăm seama de zelul  lui de a-i întoarce pe oameni de la întuneric spre Cristos. Și-ar putea dori un alt model  o țară majoritar creștină?
A face ucenici este o poruncă lăsată de Cristos, iar convertirea la creștinism presupune luminarea unui individ, eliberarea lui de păcat. Un student care se va întâlni cu Cristos va deveni mai responsabil cu îndatoririle lui. A spune Evanghelia cuiva nu presupune manipularea lui. Dumnezeu Însuși ne pune binele și răul în față și ne invită să alegem, cu responsabilitate și în deplină libertate a cugetului.
Cum ne afectează această lege?

În România există 42 de organizații religioase studențești. Șase sunt evanghelice, celelalte sunt ortodoxe.  Sunt însă alte organizați și biserici care au programe speciale pentru studenți. Acțiunile oricărei organizații creștine va deveni ilegală în spațiul universitar, pentru că scopul ei este de a face ucenici, deci ”nou-convertiți”. Orice manifestare publică în campusuri și universități  – evenimente, concerte, chiar și o simplă lansare de carte poate trece sub incidența acestei legi, pentru că poate fi interpretată ca prozelitism. Dacă în urma unei astfel de întruniri, o persoană care participă își dă viața lui Cristos și se botează, am încălcat legea. Legea omenească, pentru că așa cum afirmam anterior, Legea lui Cristos are alte imperative.

Cine poate fi interesat de o astfel de lege?

Peste 140 de studenți creștini au fost masacrați în aprilie anul acesta,  într-un campus din Kenya, după ce au fost interogați scurt despre credința lor. Ura împotriva creștinilor nu este alimentată de extremiștii islamici și nici de atei, ci de Diavolul. Acesta este adevăratul motiv pentru care se votează  legi care să acorde drepturi minorităților sexuale – nu contează cât de deviante sunt și se inventează legi care să limiteaze drepturile unei persoane de a se întâlni cu Dumnezeu.
Acest proiect nu face decât să sublinieze că nu suntem angajați într-un război politic și nici confesional, ci într-un război spiritual, cu întunericul. Este momentul să vorbim împotriva unei astfel de inițiative, dar mai ales să veghem și să ne rugăm.

Ionel Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.